Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 21:26

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον μακαριστό μητροπολίτη Κιλκισίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για την εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου Εμμανουήλ, εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γεώργιος Γεωργαντάς

Εκφράζω τη βαθειά μου θλίψη για την κοίμηση του Ποιμενάρχη μας, του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ. Ο Ιεράρχης, χαρακτηρίστηκε για την αγάπη του για τον τόπο μας, τη σημαντική κοινωνική προσφορά του, το πλούσιο έργο του σε πνευματικό επίπεδο.

Συνεργαστήκαμε στενά, για την στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, ιδίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο λόγοι του, θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στις ψυχές μας.

Αιωνία του η μνήμη.

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης

Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε τον Μακαριστό Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Έναν πραγματικό κήρυκα του λόγου του Θεού.

Στην καθημερινότητα του είχε πάντοτε ως πρώτη του σκέψη τους συνανθρώπους του, μέλημα του ήταν πάντα μια καλύτερη κοινωνία με λιγότερες αδικίες και περισσότερη ανθρωπιά.

θα τον θυμόμαστε πάντοτε πλάι στους ανθρώπους, με διάθεση προσφοράς από κάθε θέση που υπηρέτησε, είτε ως καθηγητής , είτε ως δραστήριος ποιμένας, είτε ως ακούραστος εργάτης της Ορθοδοξίας.

Το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο υπήρξε το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, που μετουσίωσε την προσφορά της εκκλησίας σε πράξη αγάπης, τόσο με τα συσσίτια προς τους συμπολίτες μας που οργανώθηκαν με τη φροντίδα του ,αλλά και με οποιαδήποτε μορφή βοήθειας που παρείχε απλόχερα σε όποιον την είχε ανάγκη.

Τα θερμά μου συλλυπητήριά  στους οικείους του.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης

Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Ποιμενάρχης με τεράστιο και πολύπλευρο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο, μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, κέρδισε το σεβασμό και την αγάπη του ποιμνίου του.

Με το ξεχωριστό του έργο, θα αποτελεί πάντα ένα παράδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη, κατέχοντας ιδιαίτερη θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Ήταν ένας δυναμικός και βαθυστόχαστος Μητροπολίτης, με τον οποίο πάντα είχαμε αγαστή και στενή συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους οικείους του, τους συνεργάτες του, καθώς και στο ποίμνιό του που με απέραντη αγάπη και αφοσίωση διακόνησε επί σειρά ετών.

Αιωνία του η μνήμη.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης

Διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των πολιτών του Δήμου Κιλκίς θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά συντριβή μου για την αδόκητη εκδημία του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ.

Η πνευματική ζωή του τόπου μας γίνεται σήμερα φτωχότερη καθώς χάνουμε έναν δραστήριο, έναν ακούραστο καθοδηγητή που στάθηκε αστείρευτη πηγή πνευματικών δωρεών παραδίδοντάς τες με πνεύμα καλοθυμίας προς όλους μας.

Κατά τη δωδεκαετή Ποιμαντορία του ο Μακαριστός υπηρέτησε την Μητρόπολή μας και το ορθόδοξο εκκλησίασμα των πιστών με αφοσίωση στο Λόγο του Θεού και με έργα πίστης και αγάπης προς τον ελάχιστο αδελφό, υποστηρίζοντας και διακονώντας τους αδύναμους συνανθρώπους μας. Αφήνει πίσω του πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Θα θυμόμαστε πάντα με αγάπη τη σεβάσμια μορφή του.

Η ψυχή του ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ