Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:44

Συγκινητικό το τελευταίο “αντίο” στον μακαριστό Παντελεήμονα Ραπτέα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με βουβό πόνο και σε ατμόσφαιρα βαθιάς οδύνης, Ιεράρχες, κληρικοί και λαϊκοί φίλοι «αποχαιρέτησαν», τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη π. Παντελεήμονα Ραπτέα.

Η εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας στην Αγία Βαρβάρα, στην περιοχή όπου υπηρέτησε και ως εκπαιδευτικός. Πρόσωπα θλιμμένα, μάτια δακρυσμένα.

Ο Ναός γεμάτος ασφυκτικά από νωρίς. Ο πόνος διάχυτος, διαγραφόταν στα πρόσωπα των αδελφών ιερέων και των συγγενών του μακαριστού π. Παντελεήμονα.

Στην εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ, και οι Επίσκοποι Βερενίκης Χρυσόστομος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Χριστιανουπόλεως Προκόπιος.

Ο κ. Γαβριήλ στον επικήδειό του ανέφερε πως “αυτή την την στιγμή οι λέξεις είναι δύσκολες καθώς αποχαιρετούμε έναν συνεργάτη μας, τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας, τον άνθρωπο που διακόνησε την Μητρόπολη από την σύστασή της. Αυτή την στιγμή τα πόδια λυγίζουν και είναι δύσκολο να ψελλίσουμε λόγια για την προσωπικότητα του αγαπητού Παντελεήμονα. Ήταν αυθόρμητος, ειλικρινής, πρόσωπο το οποίο δεν έκρυβε τα λόγια του. Ήθελε πάντα με παρρησία να λέει την αλήθεια. Όχι για να επικρίνει, αλλά για να ωφελήσει. Και αυτή ακριβώς η μαρτυρία του, είναι κάτι που θα τον στιγματίσει στην πορεία του και θα του δώσει ένα όνομα θετικό μέσα στην Εκκλησία. Είχαμε κι εμείς την χαρά και την ευλογία να γνωρίσουμε τον μακαριστό και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την προσωπικότητα του αδελφού μας.”

“Ο Θεός όμως του έδωσε ακόμα ένα τελευταίο χάρισμα. Να μπορέσει να προετοιμαστεί γι αυτήν την ώρα. Και, αδελφοί μου, πιστέψτε με. Αυτή η στιγμή είναι ευλογία από τον Θεό. Μακάρι όλοι μας να έχουμε αυτή την ευλογία, να προετοιμαστούμε για αυτήν την ώρα την φρικτή, που θα χωριστεί η ψυχή από το σώμα και προσδοκά την Ανάσταση των νεκρών και θα αντικρίσει με τα μάτια της ψυχής τον Θεό και Πατέρα μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη του”

Εκ μέρους του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, τον κοιμηθέντα, αποχαιρέτησε ο Επίσκοπος Βερενίκης Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στην συμπαράσταση και προσφορά του π. Παντελεήμονα στην ιεραποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, “Εξυπηρέτησε πολλές φορές χριστιανικές κοινότητες στην Αφρική, λόγω έλλειψης ιερέων, γεγονός που τον έκανε ιδιαιτέρως αγαπητό στους ανθρώπους εκεί.”

Ο Επίσκοπος Βερενίκης μετέφερε προς την οικογένεια του μακαριστού, τα συλλυπητήρια του Μητροπολίτου Γουινέας Γεωργίου, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για τον θάνατο της μητέρας του.

Επίσης μίλησε, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καθηγητών από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω και μετέφερε τις ευχές των συναδέλφων καθηγητών.

Η ταφή του π. Παντελεήμονα Ραπτέα, θα γίνει στην Στούπα Μεσσηνίας την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ