Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:40

Συγκίνηση στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών – Νέος προϊστάμενος ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ιδιαίτερα συγκινητική η σημερινή ημέρα για την ενορία του Αγίου Ελευθερίου της οδού Αχαρνών καθώς από σήμερα ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου ο εφημέριος του ναού και υπεύθυνος νεότητας πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου.

Ο απερχόμενος πολιός πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του στο εκκλησιαστικό συμβούλιο, παραδίδοντας τα ηνία στον νεώτερο και επί πολλά έτη συνεφημέριό του του π. Θεμιστοκλή, ο οποίος διακόνησε τους Αρχιεπισκόπους Σεραφείμ, Χριστόδουλο και Ιερώνυμο.

Τον νέο προϊστάμενο παρουσίασε στους ενορίτες κατά τη σημερινή Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ενώ εξήρε το σπουδάιο έργο του στον τομέα της νεότητος.

Προηγουμένως έπλεξε το εγκώμιο του π. Κωνσταντίνου χαρακτηρίζοντάς τον “λευίτη” και “πιστό στρατιώτη”, καθώς διετέλεσε στενός συνεργάτης με όλους τους τελευταίους Αρχιεπισκόπους και ήταν πάντοτε στην υπηρεσία του Θεού και του κλήρου αλλά κυρίως των απλών ανθρώπων και των ενοριτών του.

“Πάντοτε με προτεταμένη μία χείρα βοηθείας προς όλους, ο παπα-Κώστας, όπως τον γνωρίζουν σε όλη την Αθήνα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συμεών.

Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του, ο Επίσκοπος Θεσπιών προσέφερε στον π. Κωνσταντίνο ένα εγκόλπιο με ιδιόχειρη αφιέρωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ