ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ

Σύγχρονες πρακτικές μαντείας συνέδεσε με τη βιβλική αφήγηση των Φιλίππων ο Μητροπολίτης Τιμόθεος

Παραλληλισμό ανάμεσα στη βιβλική αφήγηση της δαιμονισμένης γυναίκας στους Φιλίππους και σύγχρονες πρακτικές μαντείας έκανε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, ιερουργώντας στον ναό του Αγίου Αθανασίου στο Μάρκο Καρδίτσας.

Παίρνοντας αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα, ο Ιεράρχης αναφέρθηκε στην τάση ανθρώπων να αναζητούν απαντήσεις για το μέλλον μέσα από χαρτορίχτρες, μάγους και εξωχριστιανικές πρακτικές, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες επιλογές φανερώνουν έλλειψη εμπιστοσύνης στην πρόνοια του Θεού.

Όπως σημείωσε στο εκκλησίασμα, η πνευματική σύγχυση και η ανασφάλεια οδηγούν συχνά πολλούς ανθρώπους στην προσπάθεια ελέγχου του μέλλοντος μέσα από πρακτικές που βρίσκονται έξω από την εκκλησιαστική ζωή.Ο

Ο κ. Τιμόθεος τόνισε πως η απάντηση στις δυσκολίες δεν βρίσκεται σε τέτοιου είδους αναζητήσεις, αλλά στην προσευχή και τη σταθερή σχέση του ανθρώπου με τον Θεό.

Αντιπαραβάλλοντας τη στάση αυτή με το παράδειγμα των Αποστόλων Παύλου και Σίλα, υπογράμμισε πως η αληθινή πίστη δοκιμάζεται στις δύσκολες στιγμές και δεν στηρίζεται στον φόβο ή στην ανάγκη πρόβλεψης του μέλλοντος.

Η ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος στην περιοχή συνδυάστηκε και με την επίσημη εγκατάσταση του νέου εφημερίου της ενορίας, π. Δημητρίου.

Απευθυνόμενος στους κατοίκους του χωριού, ο κ. Τιμόθεος ζήτησε να στηρίξουν τον νέο κληρικό με πνεύμα συνεργασίας και ενότητας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κοινής πορείας κλήρου και πιστών.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV