Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:49

ΣΥΔΝΕΫ: Μεγάλες ζημιές από τη φωτιά στον καθεδρικό ναό – ΒΙΝΤΕΟ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ.

Οι ζημιές εστιάζονται κυρίως σε τμήματα της στέγης του Ιερού Βήματος και του παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Σκεύη και κειμήλια που φυλάσσονταν στον χώρο του Ιερού υπέστησαν φθορές από τη μεγάλη ποσότητα των υδάτων που ερρίφθησαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς η ηλεκτρονική και η μικροφωνική εγκατάσταση του ναού, με την διαδικασία αποτίμησης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ευτυχές είναι το γεγονός ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Μακάριος, όσο και οι συνεργάτες του, που εκείνη την ώρα ευρίσκονταν στον χώρο δεν τραυματίστηκαν.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής για τα αίτια της φωτιάς κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, με ανακοίνωσή της, εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, το προσωπικό της οποίας, σπεύδοντας άμεσα να αντιμετωπίσει το συμβάν, απέτρεψε την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς και έφερε εις πέρας το έργο της κατασβέσεώς της. Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης και στο προσωπικό της Αστυνομίας, για την από πλευρά του άμεση κινητοποίηση και συνδρομή του στη δοκιμασία της τοπικής μας Εκκλησίας.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΑΚΑΡΙΟ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας εκφράζοντάς του τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή του, καθώς και αυτή της Μητρός Εκκλησίας, για τη δοκιμασία την οποία αντιμετωπίζει η Εκκλησία της Αυστραλίας.

Ο κ. Μακάριος από την πλευρά του ενημέρωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τις πρώτες εκτιμήσεις γύρω από την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν στον Καθεδρικό Ναό εξαιτίας της φωτιάς, ενώ Τον ευχαρίστησε θερμώς, εκ μέρους του ιερού Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού της Αυστραλίας, για την αγάπη, τη στοργή και το διαρκές πατρικό ενδιαφέρον Του για την τοπική Εκκλησία της πέμπτης Ηπείρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ