Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 | 2:50

Στους Σλαβόφωνους και Ρώσους των Αθηνών ο επίσκοπος Αβύδου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Θεία λειτουργία και κτιτορικό μνημόσυνο στον σλαβόφωνο ναό της Αγίας Τριάδος Αθηνών στην οδό Φιλελλήνων τέλεσε σήμερα, με την άδεια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και κατόπιν πρόσκλησης του προϊσταμένου, αρχιμανδρίτη Συνεσίου Βικτωράτου, ο επίσκοπος Αβύδου, Κύριλλος, μαζί με τον ιερά του ναού, π. Αλέξανδρο Νόσεφιτς.

Ο επίσκοπος Αβύδου λειτούργησε και κήρυξε στη ρωσσική γλώσσα τονίζοντας ότι οι Άγιοι είναι η ζωντανή μαρτυρία του ζώντος Θεού στον κόσμο. Ακτινοβόλησαν τη βιούμενη πίστη τους με τα λόγια τους, τα έργα τους και τη σιωπή τους. Είναι η συνέχεια και η ενέργεια της Πεντηκοστής στον κόσμο. Είναι ταυτόχρονα και η παραμυθία στη δυστυχία και την αδυναμία του κόσμου, το φως που φέγγει σε κάθε άνθρωπο που αναζητά την αλήθεια και τη μακαριότητα της ζωής.

Ο κ. Κύριλλος τόνισε ιδιαίτερα ότι όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είτε ανήκουμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, είτε στο Πατριαρχείο Μόσχας, είτε οπουδήποτε αλλού, είμαστε ενωμένοι με τον άρρηκτο δεσμό της κοινής πίστης και τον σύνδεσμο της αγάπης και της προσευχής. Οι κατά καιρούς μεταξύ μας διαφορές είναι πρόσκαιρες και σίγουρα θα επιλυθούν με τον χρόνο και την αποκλιμάκωση της έντασης με βάση τη δογματική και κανονική παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ακόμη, ο επίσκοπος Αβύδου συνεχάρη τον π. Συνέσιο για το έργο του για τους σλαβόφωνους αδελφούς μας, όπως επίσης τους επιτρόπους, την αδελφότητα των κυριών και τη χορωδία, της οποίας η απόδοση κατά τη Θεία Λειτουργία ήταν μια αληθινή μυσταγωγία.

Τέλος ο προϊστάμενος, π. Συνέσιος, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Θεοφιλέστατο, δηλώνοντας πως από την πλευρά του, αγωνίζεται για αυτήν την ενότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω ναός, παρόλο που υπήρξε το Καθολικό Βυζαντινού Μοναστηριού στο κέντρο της Αθήνας, γνωστό ως Σωτήρας του Λυκοδήμου, από το 1850 με τον ερχομό του Αρχιμ. Αντωνίνου Καπούστιν, εξυπηρετεί τις λειτουργικές και πνευματικές ανάγκες των σλαβόφωνων και ιδίως των Ρώσων μέχρι και σήμερα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ