Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 15:57

Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας αξιωματικοί και πλήρωμα σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Επίσκεψη στο παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι κυβερνήτες, οι αξιωματικοί και τα πληρώματα των ελληνικών πολεμικών πλοίων Φ/Γ «Έλλη» και Α/Γ «Χίος», τα οποία κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας στα πλαίσια της πολυεθνικής ασκήσεως Bright Star’ 23.

Κατά την υποδοχή των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού o Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος ανεφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και στην σύγχρονη καρποφόρο παρουσία και ιεραποστολική δράση της στην Αφρική.

Από την πλευρά τους οι Κυβερνήτες των πολεμικών πλοίων Φ/Γ «Έλλη» και Α/Γ «Χίος» Αντιπλοίαρχοι Π.Ν. κ.κ. Γεώργιος Λαïνάκης και Θεόδωρος Μπουγιουκλής, αντιστοίχως, εξέφρασαν την χαρά και την ευλογία, την οποία αισθάνθηκαν επισκεπτόμενοι την Πατριαρχική Καθέδρα, ενώ επήνεσαν την θυσιαστικώς και αθορύβως επιτελουμένη διακονία της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας στην Αφρικανική ήπειρο, την οποία πάντοτε το Πολεμικό Ναυτικό θα τιμά και θα συνδράμει με τις δυνάμεις του. Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Μεγάρου.

Παρέστησαν επίσης, ο κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια και ο Πλοίαρχος Π.Ν. κ. Μιχαήλ Τσιλιγκάκης, Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στο Κάϊρο. Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσκεψη των μελών του «Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών».

Η Πρόεδρος του Λογοτεχνικού Κύκλου κα Σοφία Λιγνού ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Προκαθήμενο του Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου για την ευγενική υποδοχή, εκφράζοντας τα ευγνώμονα αισθήματα όλων των παρευρισκόμενων μελών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας του «Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών», κ. Δημήτριος Ορφανίδης, ο οποίος προσέφερε βιβλία του στον Μακαριώτατο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο καβαφικό πρόσφατο έργο του, «Τρίτος Κύκλος Αρδεύσεων». Ακολούθησε περιήγηση των επισκεπτών στους χώρους του Πατριαρχικού Οίκου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ