Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 7:36

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη οι δήμαρχοι Αθηναίων και Κωνσταντινούπολης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στο Φανάρι έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της ανάπτυξης στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων προς όφελος όχι μόνον των πολιτών τους, αλλά γενικότερα των λαών της Ελλάδος και της Τουρκίας, και υπενθύμισε την αντίστοιχη επίσκεψη στο Φανάρι, που πραγματοποίησαν το 1988, οι προκάτοχοί τους, δήμαρχοι Μιλτιάδης Έβερτ και Bedrettin Dalan.

Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε και στις πολύ καλές σχέσεις που ανέπτυξε επί της Δημαρχίας του ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον τότε Δήμαρχο της Πόλεως και νυν Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

“Ευχόμεθα εν πάση περιπτώσει οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων, των δύο χωρών και των δύο λαών, να καλλιεργούνται και να προοδεύουν επ’ αγαθώ αμφοτέρων των πλευρών”, σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και πρόσθεσε: “Το Πατριαρχείο μας πάντοτε αισθάνεται ότι είναι μία γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών, γέφυρα φιλίας, ειρήνης, αλληλεγγύης για την ευτυχία των κατοίκων των δύο πόλεων και των δύο χωρών”.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Βαρθολομαίο, το μεσημέρι οι κ. Ιμάμογλου και Μπακογιάννης θα έχουν συνάντηση στο δημαρχείο Κωνσταντινούπολης για να συζητήσουν κοινά θέματα μεταξύ των δύο δήμων και θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης.

Ο κ. Μπακογιάννης θα ξεναγηθεί σε αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης από τον κ. Ιμάμογλου. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι δύο δήμαρχοι.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας | Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ