Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 1:38

Στον μητροπολίτη Καρυστίας ο Συντονιστής Θεολόγων Στερεάς Ελλάδας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το μάθημα των Θρησκευτικών και οι επιμορφωτικές δράσεις στα σχολεία της Εύβοιας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ και ο Συντονιστής Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος στο επισκοπείο της Κύμης.

Ο κ. Ανδρεόπουλος ενημέρωσε τον κ. Σεραφείμ για τις επιμορφωτικές δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και γι΄ αυτές που σχεδιάζονται για τη νέα σχολική χρονιά στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος.

Ο κ. Σεραφείμ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νέα προγράμματα σπουδών και τα νέα βιβλία Θρησκευτικών. Ο κ. Ανδρεόπουλος αναφέρθηκε στον εναρμονισμένο με  τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ομολογιακό προσανατολισμό των νέων προγραμμάτων σπουδών στα Θρησκευτικά, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος στην τελευταία συνεδρίασή της (03.09.2020) εξέφρασε την ικανοποίησή της την οποία ο κ. Σεραφείμ είπε ότι συμμερίζεται απολύτως.

Ο μητροπολίτης Καρυστίας παραδέχθηκε ότι η συμβολή του βιβλίου των Θρησκευτικών είναι σημαντική και η ύπαρξή του αναγκαία. Τόνισε, όμως, ότι ειδικά για το θρησκευτικό μάθημα δεν απαιτείται μόνο η γνώση απ΄ τις σελίδες ενός βιβλίου, αλλά και η αγάπη για το μάθημα εκ μέρους του εκπαιδευτικού προκειμένου ν΄ αναδειχθεί καταλλήλως η αξία του, ως μαθήματος ζωής που συγκροτεί και διαμορφώνει την ανθρώπινη προσωπικότητα, τη στηρίζει ψυχοσωματικά και ηθικά και τη μεταμορφώνει, γαλουχώντας, παραλλήλως, τα παιδιά με τα γνήσια στοιχεία της ελληνορθόδοξης παράδοσης και τον άφθαστο πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο της Ορθοδοξίας.  Συμφωνώντας με τα λεγόμενα του κ. Σεραφείμ για την “ταυτότητα” του θρησκευτικού μαθήματος και τον καθοριστικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο εκπαιδευτικός, ο κ. Ανδρεόπουλος συμπλήρωσε ότι μέσα απ΄ τα προγράμματα σπουδών προσφέρονται, επίσης, στους μαθητές και οι λίαν απαραίτητες στους καιρούς μας γνώσεις και για τις άλλες χριστιανικές ομολογίες και τις άλλες θρησκείες.

Ο κ. Σεραφείμ, τέλος, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στους εκπαιδευτικούς, εκφράζοντας τη διάθεση για κάθε συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με τους οικείους εκπαιδευτικούς φορείς για την υποστήριξη του έργου των σχολείων και τη συμπαράσταση στις όποιες ανάγκες τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ