Το σκήνωμα του αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στο νησί.

“Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ένας άγιος παγκόσμιος, οικουμενικός, τον οποίο ευλαβούνται και οι ορθόδοξοι και οι ρωμαιοκαθολικοί”, είπε ο επιχώριος μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό ενώ επεσήμανε πως “η δύναμη της πίστης και οι προσευχές των αγίων μας είναι πολύτιμο όπλο σε μια εποχή στην οποία οι περιστάσεις είναι δύσκολες, τόσο σε ό,τι αφορά στους εξ ανατολών κινδύνους και εχθρούς μας, όσο και στην κρίση την οποία διερχόμεθα”.

“Υπάρχουν διακριτοί ρόλοι μεταξύ πολιτείας και Εκκλησίας, και αυτοί πρέπει να αναδεικνύονται και στην θεωρία, αλλά και στην πράξη”, συνέχισε ο κ. Νεκτάριος και κατέληξε λέγοντας ότι “η Εκκλησία πάντοτε προσεύχεται και παρακαλεί τον Θεό ώστε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η ελληνική πολιτεία να έχουν την δύναμη του Θεού στον αγώνα τους να εκφράζουν και να διακονούν τον λαό μας”.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του τόνισε ότι η πίστη μας βοηθά πολύ  και ότι με την συνεργασία και της Εκκλησίας θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να πάμε καλά και δέχθηκε ως δώρο από τον κ. Νεκτάριο δώρο μία αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Φωτογραφίες: Μητρόπολη Κερκύρας

Ετικέτες: