Σάββατο 21 Μαΐου 2022 | 16:35

Στον Άγιο Αντώνιο Άνω Πατησίων τίμησαν δύο απόντες μητροπολίτες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε ο Μέγας ασκητής της Εκκλησίας, Όσιος Αντώνιος στην ομώνυμη ενορία των Πατησίων.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε η αρχιερατική Θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, συμπαραστατούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στον Άγιο Αντώνιο τόνισε πως “Αυτό που γεννά αγίους στην ορθόδοξη πνευματικότητα και αυτό μεταβάλλει την αδυναμία σε δύναμη,τη φτώχεια σε πλούτο στη ζωή του ανθρώπου είναι όπως μας διδάσκει ο Μέγας Αντώνιος, η παράδοση στο θέλημα του Θεού. Αυτή η απόφαση μεταβάλλει τον θνητό άνθρωπο σε αθάνατο πριν ακόμα πεθάνει”.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τους μακαριστούς μητροπολίτες Σισανίου & Σιατίστης Αντώνιο και Παύλο, καθώς και οι δύο είχαν αναπτύξει πνευματική σχέση με την ενορία του αγίου Αντωνίου Πατησίων

Μάλιστα ο μακαριστός Σιατίστης Παύλος ήταν προγραμματισμένο να προεξάρχει της σημερινής πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας. Με τις σκέψεις αυτές ο προϊστάμενος του ναού π. Θεολόγος Αλεξανδράκης ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Δαμασκηνού τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τους ιερείς, τους χορούς των ιεροψαλτών, και τους δεκάδες εθελοντές που βοήθησαν με κάθε τρόπο στην διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Κάλεσε τους μαθητές των σχολείων που παρακολούθησαν την σημερινή Θεία Λειτουργία λέγοντας μια φράση του μακαριστού Σιατίστης Παύλου “Η σημαία που κρατάτε έχει πάνω τον Σταυρό. Αυτό σημαίνει ότι Ελλάδα και Ορθοδοξία συμπορεύονται. Η Ορθοδοξία είναι μια τεράστια αγκαλιά αγάπης, ενώ η Ελλάδα το φως που εξακτινίζει την αγάπη στα πέρατα της οικουμένης.

Απόψε το απόγευμα στις 4:30 θα τελεστεί το ο μεθέορτος εσπερινός με το κτητορικό μνημόσυνο και εν συνεχεία η λιτάνευση της εικόνας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ