Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 | 22:53

Στόχος εθνικιστών ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με αιχμές κατά του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πασης Αλβανίας Αναστασίου διαδήλωσε πλήθος έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tachydromos.org, το πλήθος των διαδηλωτών κρατώντας στα χέρια κόκκινα λάβαρα και αμερικανικές σημαίες ζητούσαν την αφαίρεση της υπηκοότητας από τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και την ανακήρυξή του ως “persona non grata”.

Οι διαδηλωτές που εχουν αυτή την απαίτηση ισχυρίζονται σε ψηφισμά τους ότι ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων έχει μετατρέψει τις ορθόδοξες αλβανικές εκκλησίες σε εκκλησίες μιας άλλης φύσης και με ύπουλους και κρυφούς τρόπους εκείνος παρεμβάλλεται κι ελέγχει των εσωτερικό πολιτικό βίο και κόσμο της Αλβανίας.

http://tachydromos.org/

Κορυφαία επίσης σημεία της ανακοίνωσης, η απαίτηση για απομάκρυνση των Κοιμητηρίων των Ελλήνων Στρατιωτικών Πεσόντων στο Μέτωπο του 1940-41 καθώς δεν σχετίζονται με τα συμφέροντα της Αλβανίας, αλλά και η αξίωση για την απέλαση του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο

Το κείμενο «Αίτημα απευθυνόμενο στο Αλβανικό Κράτος» των «Τέκνων της Λιαπουριάς» έχει ως εξής:

«1.Την ανακοίνωση ως ανεπιθύμητου προσώπου του Έλληνα προξένου του Αργυροκάστρου και την απέλαση του απ’ το αλβανικό έδαφος.

Ο λόγος

Επιβάλετε για την αλλαγή της ταυτότητας των αλβανικών υπηκόων ώστε να συνεχίζουν να ανανεώνουν την άδεια διαμονής στην Ελλάδα

2.Ουδέτερη ανάκριση όλων των προσώπων του Ελληνικού προξενείου Αργυροκάστρου ως συνεργοί του πρόξενου για την απεθνικοποίηση των αλβανών

3.Όχι αυτοπρόσωπη δήλωση της εθνικότητας χωρίς και τη βεβαίωση καταγωγής. Η υπηκοότητα επιλέγεται όχι η Εθνικότητα.

4.Πλήρη αμοιβαιότητα σε κάθε πεδίο με την Ελλάδα.

5.Κάθε συμφωνία για θαλάσσια και χερσαία συνοριογραμμή να γίνει με δημοψήφισμα

6.Να εξεταστεί ο νόμος πολέμου και να ενεργηθεί κατ αμοιβαιότητα

7.Η αφαίρεση της υπηκοότητας και η ανακήρυξη ως ανεπιθύμητο πρόσωπο του Αναστασίου Γιανουλάτου.

Ο λόγος

Έχει μετατρέψει τις ορθόδοξες αλβανικές εκκλησίες σε εκκλησίες μιας άλλης φύσης και έχει παρέμβει με κρυφούς τρόπους στις εσωτερικές υποθέσεις του Αλβανικού κράτους.

8.Η απομάκρυνση όλων των ελληνικών μνημείων στο έδαφος της Αλβανίας (τάφοι ελλήνων στρατιωτών, προτομές, αναμνηστικές στήλες) ατόμων τα οποία δεν σχετίζονται με τα συμφέροντα της Αλβανίας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ