Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 6:34

ΘΥΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΝΕΩΚΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Στο στόχαστρο ληστών βρέθηκε ο ιερός ναός Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο στόχαστρο ληστών βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο ιερός ναός Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων με θύμα αυτή την φορά τον νεωκόρο του ναού ενώ την ίδια στιγμή το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού στέλνει κραυγή αγωνίας για τις συνεχείς “επιθέσεις” που δέχεται.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ναός, “δύο άγνωστοι εισήλθαν σήμερα το πρωί στον ναό οι οποίοι αφού επιτέθηκαν και χτύπησαν τον νεωκόρο του απέσπασαν το κινητό, ένα προσωπικό του χρηματικό ποσό, το σταυρό που φορούσε και ένα δαχτυλίδι”.

Για τον λόγο αυτό ο ναός μέχρι νεωτέρας, “θα παραμείνει κλειστός και θα ανοίγει μόνο κατά τις ιερές ακολουθίες όπως αυτές αναγράφονται στο πρόγραμμα”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση ενώ συγχρόνως τονίζει πως “μετά λύπης συνεχώς γινόμαστε μάρτυρες παραβατικών πράξεων εναντίων του ναού μας και διαπιστώνουμε συνεχώς ότι η ασφάλεια μας είναι στο έλεος κάθε κακοποιού, ενώ καλούμαστε συνεχώς να θεραπεύουμε τις πληγές που βιώνουμε από τις ανοίκειες επιθέσεις και δραστηριότητες ορισμένων εις βάρους της ενορίας μας”.

Σημειώνει ωστόσο πως ο ναός και κατά το παρελθόν, “έχει υποστεί αρκετές φορές βανδαλισμούς, διαρρήξεις και κλοπές τα οποία συνεχίζονται έως σήμερα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ