Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:03

Στο Σαμπεζύ θα συνεδριάσει η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο Πατριαρχικό Σταυροπήγιο στη Γενεύη θα συνεδριάσει η αγία και ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον μήνα Ιούνιο.

Η αλλαγή του τόπου συνεδρίασης έγινε λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στις διεθνείς μετακινήσεις εξαιτίας της πανδημίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί την Κυριακή στη Γενεύη με σκοπό να προεδρεύσει στις εργασίες της Συνόδου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Βαρθολομαίος και τα μέλη της θα έχουν την πρώτη μέρα συνεργασία με όλους τους μητροπολίτες του Θρόνου στην Ευρώπη, με τους οποίους θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις νέες ποιμαντικές συνθήκες που προξενεί η πανδημία.

Να σημειωθεί ότι η αγία και ιερά Σύνοδος δεν μπόρεσε να συγκληθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο λόγω των γνωστών περιορισμών εξαιτίας του κορονοϊού.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύουν οι μητροπολίτες Ικονίου κ. Θεόληπτος και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιγραμματέας και Υπογραμματέας αυτής, Αρχιμ. κ. Ιωακείμ και Διακ. κ. Γρηγόριος, και ο κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλης, εκ των Γραμματέων του Πατριαρχείου.

Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ