Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:58

Στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τον Ι.Ν. του αγίου Νικολάου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του ιερού ναού του αγίου Νικολάου στο «σημείο μηδέν» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Όπως ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τα θυρανοίξια θα τελεσθούν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο οποίος θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να προεξάρχει ο ίδιος της ιστορικής τελετής.

«Φέτος είναι η χρονιά στην οποία το τάμα που έκανε το έθνος μας το Ελληνικό και Ορθόδοξο Εθνος εδώ στην Αμερική, το τάμα που έκανε να ξαναχτίσει το Ναό του Αγίου Νικολάου που κατέρρευσε την 11η Σεπτεμβρίου μας αξιώνει φέτος ο Θεός να το εκπληρώσουμε χάρη σε σας. Χάρη στην υποστήριξη των πιστών μας, των ανθρώπων μας. Και θα έλθει ο Πατριάρχης μας στις 2 Νοεμβρίου να είναι εδώ στα θυρανοίξια της μεγάλης και σπουδαίας αυτής εκκλησίας μας του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνικού Κήρυκα.

Στη σκιά των Δίδυμων Πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου έστεκε επί δεκαετίες μικρός ναός του αγίου Νικολάου ο οποίος είχε κατασκευαστεί από Έλληνες μετανάστες. Κατά την τρομοκρατική επίθεση ο ναός θάφτηκε κάτω από τα συντρίμμια των πύργων.

Ο νέος ναός που κατασκευάστηκε στο σημείο είναι σχέδιο του γνωστού αρχιτέκτονα Καλατράβα ενώ έχει χαρακτηριστεί από τις αρχές των ΗΠΑ ως «εθνικό προσκύνημα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ