Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 | 0:41

Στήριξη με ουσία από το Υπουργείο Παιδείας στις Μητροπόλεις της Θράκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Ανάσα» στις Μητροπόλεις της Θράκης που δοκιμάζονται έντονα τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έδωσε στις αρχές του μήνα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επιχορηγώντας τες με 20.000€ έκαστη.

Οι Μητροπολίτες, Διδυμοτείχου, Ξάνθης, Αλεξανδρουπόλεως και Κομοτηνής ενημέρωσαν την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την κατάσταση που επικρατεί στην ακριτική περιοχή της Θράκης, που διαχρονικά αντιμετωπίζει πολλά και σύνθετα προβλήματα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια, τόσο η Εκκλησία όσο και το Κράτος δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάσταση που επικρατεί στην Θράκη, στηρίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο την διατήρηση των ειρηνικών συνθηκών συνύπαρξης της χριστιανικής πλειονότητας με τη μουσουλμανική μειονότητα, σε πείσμα εκείνων που διαχρονικά επιχειρούν να δημιουργήσουν εχθρικό κλίμα ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες της περιοχής που δεν μοιράζονται τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η Θράκη αποτελεί ένα πρότυπο για όλη την Ευρώπη και σ’ αυτό καθοριστικό ρόλο παίζει και η Εκκλησία, τόσο κεντρικά όσο και τοπικά.

Η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε χθές μετά το πέρας της συνεδρίασής της έκανε ειδική αναφορά  σημειώνοντας  πως «Έλαβε υπόψη ότι το Υπουργείο Παιδείας με μία ευγενική χειρονομία στηρίζει το έργο της Εκκλησίας στην ακριτική περιοχή της Θράκης. Με την ευκαιρία αυτήν η ΔΙΣ ευχαριστεί την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και εκφράζει την ευαρέσκειά της στους τέσσερεις Αρχιερείς της Θράκης για την αξιόλογη ποιμαντική προσφορά τους και την συνδρομή τους στην ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην ευαίσθητη αυτήν περιοχή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ