Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 12:30

ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

Στήριξη Μπάιντεν σε Βαρθολομαίο και Πατριαρχείο Αλεξανδρείας για την ίδρυση εξαρχίας στην Αφρική απο τη Ρωσία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στήριξη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, παρείχε ο Αμερικανός Προέδρος Τζο Μπάιντεν, μετά από τις ενέργειες της Μόσχας, να ιδρύσει εξαρχία στην Αφρική.

Συγκεκριμένα, το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, κατηγόρησε τη Μόσχα ότι, “εμπλέκεται σε συγκεκαλυμένες και απροκάλυπτα κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας, για την προώθηση των δικών της γεωπολιτικών συμφερόντων”.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μάλιστα, σημειώνει ότι, “η Μόσχα υποστηρίζει ορισμένες ορθόδοξες εκκλησίες και τους ηγέτες τους και την ίδια στιγμή υπονομεύει άλλες”.

Η αναφορά γίνεται για την «εισβολή», όπως χαρακτηρίζεται της Ρωσικής εκκλησίας στην Αφρική, που ανήκει στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ωστόσο μεσώ του OPEN, στέλνει το δικό του μήνυμα στη Μόσχα, λέγοντας ότι, “η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας και των πεποιθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας των θρησκευτικών μειονοτήτων, εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Επισημαίνει, τέλος, ότι “τα άτομα θα πρέπει να είναι ελεύθερα να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με το πώς εκφράζουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χωρίς εξωτερική παρέμβαση, συμπεριλαμβανομένης αυτής από ξένες Κυβερνήσεις”, καταλήγει.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ