Με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα στο γραφείο της Υφυπουργού, συμμετείχε και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της μητρόπολης Ιλίου, υπεύθυνος για θέματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, Δημήτριος Ανυφαντάκης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική ένταξη των Ρομά και εξετάστηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως για την εκπόνηση προγραμμάτων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας με σκοπό την πολύπλευρη υποστήριξη των Ρομά. 

Ο μητροπολίτης Ιλίου συνεχάρη την Υφυπουργό για το σημαντικότατο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί στον νευραλγικό τομέα που της έχει ανατεθεί στην Κυβέρνηση, όπου συντονίζει καθημερινά την προσπάθεια προστασίας των αδύναμων συνανθρώπων μας, ενισχύοντας έμπρακτα την κοινωνική συνοχή. Ακολούθως την ευχαρίστησε εγκάρδια για τη φιλοξενία και την ειλικρινή της επιθυμία να συνδράμει ουσιαστικά στο εκκλησιαστικό έργο, τονίζοντας πως η υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι μια υπόθεση που απαιτεί ευρύτατες συμμαχίες και πως η εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας μπορεί να φέρει άμεσα αποτελέσματα, ανακουφίζοντας τον εμπερίστατο αδελφό μας και περιορίζοντας αισθητά τις κοινωνικές αδικίες. 

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.