Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 17:46

ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ ΕΠΕΦΥΛΑΞΑΝ ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟ

Στην Ρουάντα αφίχθη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Για πρώτη φορά η Ρουάντα υποδέχτηκε την Πέμπτη τον πνευματικό της πατέρα Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο ο οποίος αφίχθη νωρίς το μεσημέρι στο διεθνές Αεροδρόμιο του Κιγκάλι πρωτεύουσα της Ρουάντα.

Στο αεροδρόμιο τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος, η Πρέσβης της Αιγύπτου κα Rania El Banna, η Πρόξενος της Αιγύπτου κα Madona Magdy Mikhail, καθώς και διπλωμάτες του Υπουργείου Εξωτερικών εκπροσωπώντας τον Προέδρο της Δημοκρατίας της Ρουάντας κ.Paul Kagame.

Στην υποδοχή παρευρέθηκαν ακόμη οι μητροπολίτες Καμπάλας κ. Ιερώνυμος και Κανάγκας, κ. Χαρίτων και οι επίσκοποι Νιέρι κ. Νεόφυτος, Τζίντας κ. Σιλβεστρος και Γκούλου κ. Νεκτάριος, ο κλήρος και ο λαός του Θεού που επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο.

Ο Μακαριώτατος συγκινημένος, αναφέρθηκε στο σημαντικό γεγονός της πρώτης επίσημης επισκέψεως Αλεξανδρινού προκαθήμενου στην Ρουάντα και για την χαρά να βρεθεί ανάμεσα στα πνευματικά του αναστήματα που είναι οι Αφρικανοί αρχιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Το βράδυ ωστόσο παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε η κ. Πρέσβης της Αιγύπτου συνοδεία των αρχιερέων του θρόνου στην πρεσβευτική κατοικία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ