Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:44

Στην πυρόπληκτη Β. Εύβοια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον αγιασμό των σχολείων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον αγιασμό για την έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στην Αγία Άννα στη Βόρεια Εύβοια βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο επιχώριος μητροπολίτης Χρυσόστομος ο οποίος απευθυνόμενος προς την ΠτΔ ανέφερε: “Ή παρουσία σας μας συγκινεί ιδιαιτέρως, αλλά ταυτοχρόνως είμεθα και λυπημένοι, διότι σας υποδεχόμαστε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, ενώ δεν είχαμε και την ευκαιρία να σας φιλοξενήσουμε πριν την καταστροφή σε τούτο τον καταπράσινο και παραδεισένιο τόπο. Εκτιμούμε, κυρία Πρόεδρε την παρουσία σας και την πρωτοβουλία σας, να βρεθείτε, σήμερα, στην πυρόπληκτη Εύβοια και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αγίας Άννης, εκτιμούμε την παρουσία σας, διότι δεν την θεωρούμε παρηγορητική, πολύ περισσότερο δεν την θεωρούμε καταπραϋντική, αλλά την θεωρούμε εκφραστική διορθωτικής κινήσεως εκ μέρους της Πολιτείας για ό,τι δεν προνόησε, για ό,τι δεν πρόλαβε, για ό,τι δεν έσωσε, για το ότι δεν ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις των τοπικών αρχόντων και των παραγόντων αλλά και της ταπεινότητός μου για βοήθεια και τέλος για το ότι, για κάμποσες δεκαετίες, δεν έδειξε την στοργή και την αγάπη και το ενδιαφέρον που έπρεπε να δείξει για την Εύβοια.

Γιατί, προφανώς, δεν είχε στο νου της αυτό που έλεγαν από την αρχαιότητα ακόμη, ότι όταν έχεις την Εύβοια, έχεις ολόκληρη την Ελλάδα.

Κυρία πρόεδρε, σας ευχαριστούμε,πάλιν και πολλάκις,που είσαστε σήμερα εδώ, ευχόμαστε να σας δώσει ο Θεός υγεία και δύναμη πολλή,ώστε να επιτελείτε  τα καθήκοντά σας με επιτυχία. 

Είμαι βέβαιος, αλλά, ως Μητροπολίτης, θέλω να σας παρακαλέσω,να επαληθεύσετε και να μη διαψεύσετε τις ελπίδες αυτού του Λαού, ο οποίος είναι και πονεμένος και πικραμμένος και οι ελπίδες του είναι αποσταμένες. Πολύ περισσότερο, τις ελπίδες των νέων ανθρώπων και μάλιστα αυτών των παιδιών, τα οποία έχουμε μπροστά μας αυτή την ώρα και τα οποία, δυστυχώς, είχαν την τραυματική εμπειρία να βλέπουν τον τόπο τους να καίγεται και να καταστρέφεται. Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον και στους τρυφερούς ώμους τους θα κληθούν να σηκώσουν, μαζί με τους γονείς και τους οικογενείς τους, το βάρος ενός σταυρού, που μάλλον δεν είναι για την ηλικία τους και δεν είναι για τα μέτρα τους.

Σας θέλουμε εγγύηση για όσες υποσχέσεις δόθηκαν και για όσες θα δοθούν για την ανασυγκρότηση του τόπου.

Το ξέρουμε ότι όλα αυτά δεν γίνονται μαγικώ τω τρόπω και εν ριπή οφθαλμού. Θα χρειαστούν χρόνια για να ξαναγίνει ο τόπος όπως ήταν, γιατί έτσι θέλουμε να είναι. Τέτοιου είδους Πράσινη Ανάπτυξη επιθυμούμε και φανταζόμαστε. 

Και πάλι θερμές ευχαριστίες για την τιμητική σας παρουσία.

Ξέρω ότι μετά θα μεταβείτε και στην Κοκκινομηλιά και αυτό μας συγκινεί, γιατί είναι ένα πολύ μακρινό ορεινό χωριό και επιτρέψτε μου να ευχηθώ στους δασκάλους και στις δασκάλες, τους γονείς και τα παιδιά να έχουν καλή και ευλογημένη χρονιά, να έχουν υγεία, να έχουν δύναμη και φώτιση από τον Θεό, ο Οποίος είναι ο καλύτερος φίλος των μικρών και των μεγάλων”.

Η κ. Σακελλαροπούλου βρέθηκε έπειτα στον αγιασμό του σχολείου στο χωριό της Κοκκινομηλιάς Ιστιαίας, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον κατακαέντα ενοριακό Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ