Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:52

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στην Μάλτα αφίχθη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος – Οι πρώτες του συναντήσεις

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Μάλτα αφίχθη το βράδυ της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος με τη συνοδεία του.

Στο αεροδρόμιο τον καλωσόρισαν ο ΡΚαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μάλτας Charles Jude Scicluna και ο μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος, Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης. Επίσης, ο ΡΚαθολικός Επίσκοπος Joseph Galea-Curmi, βοηθός Επίσκοπος Μάλτας, κληρικοί και στελέχη της εξαρχίας, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Βαλέτα κ. Τασία Αθανασίου, καθώς και εκπρόσωπος του Νούντσιου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Παναγιώτατος επισκέπτεται την Μάλτα μετά από επίσημη πρόσκληση.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε την έδρα της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής της Μάλτας στην παλαιά Πρωτεύουσα της Mdina, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Scicluna και είχε συνάντηση με επισκόπους και στελέχη της Αρχιεπισκοπής.

Ο Παναγιώτατος συναντήθηκε ωστόσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας κ. Ian Borg. Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας και ο μητροπολίτης Κρήνης Κύριλλος, Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης, καθώς και συνεργάτες του κυρίου Υπουργού.

Στη συνέχεια, ο κ. Βαρθολομαίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μάλτας George William Vella, στο Μέγαρο του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Attard.

Ο Πρόεδρος Vella υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως το προσφυγικό, η ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και άλλα κοινωνικά ζητήματα μείζονος σημασίας.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Στη συνάντηση παρέστησαν τα μέλη της Πατριαρχικής συνοδείας, καθώς και συνεργάτες του κ. Προέδρου, ο οποίος αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της προέπεμψε τον Οικουμενικό Πατριάρχη μέχρι τα προπύλαια του μεγάρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ