Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:50

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Στην εκδήλωση για τον αείμνηστο Δήμαρχο Χαλκιδέων Γιάννη Σπανό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η τιμητική εκδήλωση-αφιέρωμα στον αείμνηστο Δήμαρχο Χαλκιδέων Γιάννη Σπανό που διοργάνωσε το Ευβοϊκό Ωδείο.

Παρέστησαν, ο μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Ευσταθίου, ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καραμούζης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Πάνος, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας και την πλαισίωνε μουσικά η ορχήστρα του Ευβοϊκού Ωδείου την οποία διεύθυνε ο μαέστρος Πέτρος Πρόκος.

Η ιδιοκτήτρια του Ευβοϊκού Ωδείου κα Γιώτα Σιάνου στην εισαγωγική της ομιλία αναφέρθηκε στο έργο του αείμνηστου Δημάρχου και στην συνέχεια η κα Μαίρη Λάμπρου στενή συνεργάτης του Γιάννη Σπανού, τόνισε πως επί των ημερών του έγιναν τα σπουδαιότερα έργα σε αυτόν τον τόπο. Μίλησε για την ζωή του, την οικογένειά του, καθώς και την επαγγελματική του πορεία πριν ασχοληθεί με τα κοινά ενώ έκανε εκτενή αναφορά στην προσφορά του ως Δημάρχου.

Κατόπιν, χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης και η Δήμαρχος. Επίσης, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό με δηλώσεις φίλων και συνεργατών του αειμνήστου και στην συνέχεια μίλησαν μέλη της οικογένειάς του.

Ο μητροπολίτης Χαλκίδος μίλησε για τον αείμνηστο Δήμαρχο και συνεχάρη το Ευβοϊκό Ωδείο για την πρωτοβουλία να τιμηθεί η μνήμη του. Σημείωσε ότι ισχύει το σύνθημα που υπήρχε στην αφίσα της εκδήλωσης, «ο Δήμαρχος που άλλαξε την πόλη μας» και επεσήμανε ότι αυτός είναι και ο λόγος που θα μείνει στην μνήμη μας.

Απευθυνόμενος προς τον Μακαριώτατο, ο οποίος υπήρξε συμμαθητής του αειμνήστου, υπογράμμισε πως ο Γιάννης Σπανός πραγματικά τον αγαπούσε και τον τιμούσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την συγκίνηση του και ανέφερε ότι δέχτηκε από την πρώτη στιγμή που τον προσκάλεσαν να παραβρεθεί στην εν λόγω εκδήλωση. Συμπλήρωσε ότι ο Γιάννης Σπανός υπήρξε μία προσωπικότητα που άφησε ένα αποτύπωμα όχι μόνο στους χώρους της Χαλκίδας ή όπου αλλού τον κάλεσε η πατρίδα να υπηρετήσει αλλά και στους φίλους και στους συνεργάτες του. Μίλησε για το έργο του ως Δημάρχου και τόνισε, «η μνήμη του Γιάννη Σπανού να είναι αιώνια και το παράδειγμά του τρανό».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Γιάννης Σπανός ήταν ο Δήμαρχος που οραματίστηκε και υλοποίησε τα σπουδαιότερα και μεγαλύτερα έργα που άλλαξαν την όψη της πόλης. Ένας άνθρωπος που οι Χαλκιδαίοι αγάπησαν και τίμησαν.

Αποστολή για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ