Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 3:25

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Στην εκδήλωση για την «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη» παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας τιμητική εκδήλωση για τους διασώστες, τους νοσηλευτές και τους γιατρούς του Ε.Κ.Α.Β..

Παρέστησαν, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, υπουργοί, βουλευτές, ο Πρόεδρος και εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β., εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Τιμούμε σήμερα την «ημέρα Θυσίας του Διασώστη» με μεγάλη συγκίνηση. Συγκίνηση για τους εργαζόμενους που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, αλλά και σεβασμό προς όλους εκείνους, οι οποίοι συνεχίζουν να σώζουν συνανθρώπους μας, διασώστες, νοσηλευτές και γιατρούς. Τους μαχητές της πρώτης γραμμής, που αποτελούν τους κρίκους, οι οποίοι νύχτα-μέρα, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, σε όλες τις καιρικές συνθήκες, συνδέουν την ευθύνη της Πολιτείας με την ασφάλεια του πολίτη», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

«Η σημερινή παρουσία όλων εδώ στον χώρο που εδρεύουν οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, αντικατοπτρίζει την έκφραση σεβασμού και τιμής στους διασώστες, νοσηλευτές και γιατρούς του ΕΚΑΒ, οι οποίοι δεν δίστασαν την ώρα του καθήκοντος να θέσουν τις ζωές τους σε κίνδυνο και τελικά να τις χάσουν, προκειμένου να σώσουν τις ζωές των ασθενών τους», υπογράμμισε, κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Στην εκδήλωση τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων στο καθήκον. Παράλληλα, απονεμήθηκαν τιμητικά ευχαριστήρια ενθύμια στον πρωθυπουργό και στον Αρχιεπίσκοπο και τιμητικά βραβεία στους διασώστες.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

To Eθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB) ιδρύθηκε το 1985 με τον Ν. 1579/1985 και είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.). Το ΕΚΑΒ υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και έχει έδρα την Αθήνα, ενώ σκοπός του -σύμφωνα με το άρθρο 29 του Ν. 4633/2019- είναι: ο συντονισμός της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες και η μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, ο συντονισμός της νοσοκομειακής και προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και κρίσεων και η παρακολούθηση και ο συντονισμός των συστημάτων εφημερίας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ..

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ