Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:06

Στην Αθήνα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας – Είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, συναντήθηκε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο κ. Δένδιας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πατριάρχη για το εκτενές έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τόσο στην Αίγυπτο, όσο και σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. Έργο κοινωνικό, ανθρωπιστικό, πνευματικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό, για την επίτευξη του οποίου συνεπικουρείται από ένα εκτεταμένο δίκτυο Μητροπόλεων και Επισκοπών.

Ο υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του έκανε λόγο για τη μεγάλη σημασία της δραστηριότητας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην αφρικανική ήπειρο, ως λαμπρό παράδειγμα επιτυχημένης παρουσίας της Ορθοδοξίας στην περιοχή και διαβεβαίωσε για το διαρκές ενδιαφέρον και τη στήριξη της Ελλάδας στο έργο του.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος είχε συνάντηση όμως και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, Κώστα Βλάση. 

Ο κ. Θεόδωρος ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις δραστηριότητες του Πατριαρχείου τόσο στην Ομογένεια της Αιγύπτου όσο και σ´ ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, ενώ ο κ. Βλάσης από την πλευρά του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για το πολυσχιδές έργο που επιτελείται υπό την καθοδήγησή του σε θρησκευτικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό κι πολιτιστικό επίπεδο, το οποίο – όπως δήλωσε – και στηρίζει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ