Στην Αθήνα μεταφέρεται αυτή τη στιγμή με C130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος που χθες διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και χαμηλό πυρετό, κρίθηκε όμως αναγκαία η μεταφορά του στην Ελλάδα όπου βρίσκονται οι θεράποντες ιατροί του οι οποίοι γνωρίζουν επακριβώς το βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό του.

Πριν από λίγο η αρχιεπισκοπή Αλβανίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: “Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κορονοιού κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα. Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι ο δεύτερος Προκαθήμενος Ορθόδοξης Εκκλησίας που νοσεί από τον κορονοιό, μετά τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999