Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:50

Σταγών: Με τα λείψανα των αγίων αισθανόμαστε δέος και ουράνια ευωδία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Mε αρχιερατικό συλλείτουργο εορτάστηκε σήμερα το πρωί στην Καρδίτσα η μνήμη του πολιούχου και προστάτου της, αγίου ιερομάρτυρος Σεραφείμ. 

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας που τελέστηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προέστη ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος συλλειτουργούντος του εκπροσώπου τύπου της Ιεράς Συνόδου και οικείου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Θεόκλητος, ο οποίος παίρνοντας αφορμή από τον θαυμαστό βίο του αγίου Σεραφείμ, ανέφερε πως “σήμερα εορτάζουμε έναν άγιο που είναι το καύχημα ολόκληρης της Θεσσαλίας”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως οι πρόγονοί μας τον έζησαν, τον είδαν, τον άκουσαν και ευλογήθηκαν από αυτόν. “Είναι μεγάλη η τιμή για όλους εμάς που είμαστε οι συνεχιστές αυτού του αγίου αφού ο ίδιος δεν έλειψε ποτέ από κοντά μας ούτε λεπτό. Δηλώνει την παρουσία του διαρκώς σε αυτόν εδώ τον τόπο με τα θαύματά του”. 

Θέλοντας να περιγράψει την δύναμη που παίρνουμε από τους αγίους όταν τους επικαλούμαστε, ο μητροπολίτης Σταγών σημείωσε πως “πάντοτε οι άγιοι είναι η καταφυγή όλων των χριστιανών και προσευχόμαστε σε αυτούς για οτιδήποτε και αν έχει πλέον ενσκήψει όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο”, συμπληρώνοντας λίγο μετά πως ιδιαίτερα τα λείψανα των αγίων, “είναι αυτά τα οποία θαυματουργούν και αυτά που εμπεριέχουν τη χάρη του παναγίου πνεύματος”. 

Αναφερόμενος στον άνθρωπο που έχει τη χάρη του παναγίου πνεύματος μπορώντας έτσι και στη ζωή αυτή να θαυματουργεί, ο κ. Θεόκλητος επεσήμανε πως ο άνθρωπος που έχει αυτή τη χάρη, “είναι αυτός ο οποίος την μεταδίδει μέσα από τα θαύματα με την παρουσία του. Την μεταδίδει μόνο και μόνο αν βρεθεί δίπλα σε αυτούς τους αγίους ανθρώπους ακόμη και από τα μάτια του και από το χαμόγελό του”, για να ξεκαθαρίσει πως η χάρη του παναγίου πνεύματος, “όταν σκηνώσει μέσα στην καρδιά μας σαν ένας ποταμός χειμαρρώδης παρασύρει τα πάντα και δεν αφήνει γύρω του τίποτα όρθιο, παρά μεταδίδεται σε όλους τους ανθρώπους. Καταλαβαίνουμε τότε λοιπόν ότι ο άνθρωπος αυτός έχει καταληφθεί από τη χάρη του Θεού”, τόνισε. 

Επιδιώκοντας στη συνέχεια να σκιαγραφήσει τι νιώθουμε στην πραγματικότητα όταν πλησιάζουμε τα λείψανα των αγίων, ο μητροπολίτης Σταγών υπογράμμισε πως “Αισθανόμαστε ένα δέος και μία ουράνια ευωδία. Είναι κάτι το οποίο δεν υπάρχει στον άλλο κόσμο και στην άλλη μας ζωή. Είναι μία ευωδία και μία συγκίνηση η οποία είναι διαφορετική”, κατέληξε ο ιεράρχης. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ