Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 5:07

Σταγών στη νέα Ηγουμένη Μονής Ρουσσάνου: «Να προσφέρετε πνευματική αγαλλίαση στους ανθρώπους»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με τη δέουσα μοναστική κατάνυξη και σεμνότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί κάτω από τη σκιά των συνεχών μετασεισμικών δονήσεων, η ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης της ιεράς μονής Ρουσσάνου Μετεώρων, Χαριτίνης Μοναχής.

Προηγήθηκε η θεία λειτουργία την οποία τέλεσε στο καθολικό της μονής ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης και Ηγούμενο της μονής Μεγάλου Μετεώρου αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη και πλειάδας Ηγουμένων. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίσημη ακολουθία της ενθρόνισης, όπου σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό ο μητροπολίτης Σταγών παρέδωσε στη νέα Ηγουμένη τον ηγουμενικό σταυρό, την ηγουμενική ράβδο και τον ηγουμενικό μανδύα.

Ο κ. Θεόκλητος απευθυνόμενος προς τη νέα Ηγουμένη αφού της ευχήθηκε καλή δύναμη και κουράγιο στα νέα της καθήκοντα, την προέτρεψε να ασκεί την καρποφόρα διακονιά της με τον ίδιο ακριβώς ζήλο όπως και η μακαριστή γερόντισσα Φιλοθέη, ώστε μαζί και με την υπόλοιπη αδελφότητα της μονής να συνεχίσουν να προσφέρουν μία όαση χαράς και πνευματικής αγαλλίασης στους ανθρώπους που το έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη.

Από την πλευρά της η νέα Ηγουμένη αφού ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό, εμφανώς συγκινημένη αναφέρθηκε με θερμά λόγια αγάπης στην μακαριστή γερόντισσα Φιλοθέη, η οποία ήταν αυτή που την ενέπνευσε σε όλη τη μοναχική της πορεία και της στάθηκε στα πρώτα της βήματα. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς το πρόσωπο του κ. Θεοκλήτου, για την αγάπη, τη συμπαράσταση και την πνευματική του καθοδήγηση. Κλείνοντας, η γερόντισσα Χαριτίνη ευχήθηκε με τη χάρη του Θεού να φανεί αντάξια της υψηλής πνευματικής αποστολής που αναλαμβάνει.

Πριν από την απόλυση ο κ. Θεόκλητος έχοντας τη σκέψη του σε όλους εκείνους που επλήγησαν από τους δύο καταστροφικούς σεισμούς των τελευταίων ημερών, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα στήριξης και αγάπης, λέγοντας πως “έχοντας μέσα μας πίστη και ελπίδα με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας, σύντομα θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία”.

Στην συνέχεια ο μητροπολίτης Σταγών με τη νέα Ηγούμενη και την αδελφότητα της μονής, μετέβησαν στον τάφο της μακαριστής Ηγουμένης Φιλοθέης που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της μονής, όπου τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής της.

Να σημειωθεί ότι η νέα Ηγουμένη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978 και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος πτυχίου βυζαντινής μουσικής. Στην ιερά μονή Ρουσσάνου προσήλθε το 2002, ενώ μοναχή εκάρη το 2007 και μεγαλόσχημη το 2018.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ