Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:28

Σταγών προς νέο πρεσβύτερο: “Να γίνεσαι θυσία στον κάθε πονεμένο άνθρωπο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος διακόνου της ιεράς μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων π. Αιμιλιανού Κλάντζου, τέλεσε σήμερα το πρωί στην Καλαμπάκα, ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Θεόκλητος.

Η χειροτονία τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος, όπου ο κ. Θεόκλητος προεξήρχε της θείας λειτουργίας, πλαισιωμένος από τους ιερείς του ναού και τους διακόνους της μητρόπολης.

«Από σήμερα καλείσαι να γίνεσαι θυσία στον κάθε πονεμένο άνθρωπο», ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τον νέο πρεσβύτερο ο μητροπολίτης Σταγών αφού πρώτα του υπενθύμισε την ύψιστη αξία της ιερωσύνης και πρόσθεσε πως «ο κληρικός μέσα στην ιερατική του πορεία πέρα από την καθαρότητα της ψυχής του πρέπει να διακρίνεται από αγάπη, ταπείνωση, υπακοή, ευλάβεια και φόβο Θεού».

Ο κ. Θεόκλητος, παράλληλα συμπλήρωσε πως «από εδώ και στο εξής θα πρέπει να θέσεις τον εαυτό σου, τις αρετές σου, τα χαρίσματά σου και ολόκληρη την ύπαρξή σου στη διακονία της αγάπης του Χριστού και των ανθρώπων».

Από τη μεριά του ο π. Αιμιλιανός αφού αναφέρθηκε στον πόθο που είχε από μικρό παιδί να ενδυθεί το τίμιο ράσο, ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πνευματική του πορεία και καλλιέργησαν αυτή την ιερή κλήση και ιδιαιτέρως τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο για την πατρική αγάπη και εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του, αυτά τα τρία χρόνια που διακόνησε κοντά του.

Στο τέλος ο νέος κληρικός μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις ευχές των ελάχιστων πιστών που παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν και στους ναούς της Καλαμπάκας, επιτρέπεται η παρουσία μόνο εννέα ατόμων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ