Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:34

Σταγών: «Η πίστη δεν είναι κουμπί, που το πατάς όποτε θες»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

https://vimeo.com/306849574

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Η λύτρωση του ανθρώπου έρχεται μέσα από την δυνατή πίστη στο θεό όπως την βίωσε και ο Προφήτης Δανιήλ, τόνισε ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Δανιήλ Βοτανικού, του μοναδικού ενοριακού ναού στην Αττική που είναι αφιερωμένος στον σημερινό εορταζόμενο Προφήτη.

Ο κ. Θεόκλητος που προεξήρχε του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της ιεράς λιτανείας, υπογράμμισε πως «Η Πίστη, δεν είναι ένα κουμπί το οποίο το πατάς και λες ότι σήμερα θα πιστέψω και αύριο δεν θα πιστέψω. Η πίστη, είναι ένα χάρισμα το οποίο έρχεται από το Θεό. Η πίστη στο Θεό, είναι αυτήν που μας προστατεύει από τα πάντα και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε μέσα στη ζωή μας, από τις διάφορες δοκιμασίες και τον Σταυρό που σηκώνουμε.

Ο Σεβασμιώτατος, επεσήμανε πως «Ο Προφήτης Δανιήλ μέσα από την μεγάλη του πίστη απέναντι στο Θεό, μπόρεσε και δάμασε τα λιοντάρια και την δύναμη της φωτιάς, ώστε να σωθεί από τον θάνατο της καμίνου», ενώ κλείνοντας μετέφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους τη χάρη και την ευλογία των «Αγίων Μετεώρων».

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας του Προφήτου Δανιήλ στους δρόμους πέριξ του ναού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Αθηναίων, αλλά και με την συμμέτοχη πλήθους κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ