Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:45

ΣΤΑΓΩΝ: Η Παναγία ως μητέρα στέκεται στο πλευρό όλων των παιδιών της

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Να μιμηθούμε την Παναγία στην ταπείνωση και την πνευματική καθαρότητα κάλεσε τους πιστούς ο μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος.

“Η Παναγία μεσολαβεί για να ενωθούμε με το Θεό”, τόνισε ο κ. Θεόκλητος σήμερα το απόγευμα από το Ματονέρι Καλαμπάκας όπου τέλεσε την ακολουθία της Παράκλησης προς την Υπεραγία Θεοτόκο και πρόσθεσε πως “αυτό όμως προϋποθέτει ζωντανή πίστη εφαρμόζοντας παράλληλα στη ζωή μας τις εντολές και την διδασκαλία του Χριστού”.

Από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο μητροπολίτης Σταγών παίρνοντας αφορμή από τις παρακλήσεις που τελούνται προς τιμήν της Παναγίας, σημείωσε πως “αυτές τις ημέρες συναθροιζόμαστε στους ναούς για να καταθέσουμε προς την Παναγία τις θλίψεις μας, τους πόνους μας, τα προβλήματά μας και να την παρακαλέσουμε να μεσιτεύει για εμάς προς το Θεό” και συμπλήρωσε πως “εκείνη σαν μητέρα στέκεται στο πλευρό όλων μας και προστατεύει, πρεσβεύει, μεσιτεύει, εισακούει και αγρυπνεί για όλα τα παιδιά της”.

Για τις δύσκολες ημέρες που περνά ολόκληρη η ανθρωπότητα από την πανδημία του κορονοϊού, ο κ. Θεόκλητος θέλοντας να εμψυχώσει τους πιστούς της επαρχίας του, επεσήμανε πως “οι στιγμές που περνάμε ως κοινωνία είναι δύσκολες. Με την βοήθεια όμως της Παναγίας θα ξεπεράσουμε και αυτή τη νέα δοκιμασία. Θα πρέπει όμως και εμείς να μετανοήσουμε πραγματικά και η Παναγία με το δικό της μοναδικό τρόπο θα προσεγγίσει τον Κύριο για την σωτηρία μας”.

Ο μητροπολίτης Σταγών που αυτές τις ημέρες περιοδεύει στα ορεινά χωριά της μητροπολιτικής του περιφέρειας, έθεσε ως βασική προϋπόθεση για να γίνει αντιληπτή μέσα στη ζωή μας η παρουσία της Θεοτόκου, θα πρέπει “η πίστη μας να είναι δυνατή, η μετάνοιά μας αληθινή και η άσκηση με την εγκράτειά μας συνετή”.

Κλείνοντας, ο κ. Θεόκλητος προέτρεψε τους πιστούς να επικαλούνται την Παναγία κάθε φορά στην ατομική τους προσευχή, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “μετά από τον Κύριο είναι αυτή που κατέχει την κεντρικότερη θέση μέσα στην εκκλησιαστική λατρεία”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ