Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 | 7:47

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΝΑΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ

Σταγών: “Οι τρεις τοπικοί νεομάρτυρες αποτελούν πλέον το νέο στολίδι της μητρόπολης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και πνευματική χαρά τελέστηκαν το πρωί της Κυριακής στην Διάβα Καλαμπάκας τα εγκαίνια του ιερού ναού Αγίου Παντελεήμονος και των τριών τοπικών Νεομαρτύρων, Ιερομάρτυρος Κωνσταντίνου (από την Περιστέρα), Αναγνώστη Αθανασίου (από την Θεόπετρα) και Πολύζου ή Πολυζώη (από την Διάβα).

Αφού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών λειψάνων πέριξ του ναού, στη συνέχεια τα άγια λείψανα τοποθετήθηκαν στην αγία τράπεζα και ακολούθησε το κέρωμα, το πλύσιμο της επιφάνειας, το μύρωμα και η επίστρωση με το κατασάρκιο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στην τελετή των εγκαινίων και την πρώτη θεία λειτουργία της εγκαινιασμένης τραπέζης προεξήρχε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, συμπαραστατούμενος από αρκετούς ιερείς της μητροπόλεως.

Στην προσλαλιά του ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στους τρεις τοπικούς νεομάρτυρες επισημαίνοντας πως “αποτελούν το νέο στολίδι της μητρόπολης και θα πλαισιώνουν από εδώ και στο εξής τους ήδη υπάρχοντες αγίους της”.

Όπως τόνισε μάλιστα η αγία μας Εκκλησία, “έχει αναδείξει στο διάβα των αιώνων πλήθος αγίων, οσίων, μαρτύρων και νεομαρτύρων, οι οποίοι αποτελούν για τους ορθοδόξους χριστιανούς βάλσαμο, αποκούμπι και σημείο της θεϊκής παρουσίας. Είναι ένα σημάδι ότι ο τριαδικός θεός ποτέ δεν εγκατέλειψε τον άνθρωπο και πάντοτε κάνει αισθητή την παρουσία του στον κόσμο”, σημείωσε.

Ο κ. Θεόκλητος έκλεισε ωστόσο με την ευχή, “ο πανάγαθος θεός να φανερώσει περαιτέρω στοιχεία του βίου τους και του μαρτυρίου τους, καθιστώντας τους ταυτόχρονα πρότυπα για όλους μας και παρουσίες πνευματικές στις ζωές μας», κατέληξε.

Πριν το τέλος της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Σταγών τίμησε με το οφίκιο του Οικονόμου τον εφημέριο του ναού π. Ηρακλή Φίλιο, τον οποίο επαίνεσε για το έργο του προτρέποντάς τον παράλληλα να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την ιερατική του διακονία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ