Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 18:01

ΤΕΛΕΣΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Σταγών: “Να στρέψουμε την πνευματική μας πυξίδα προς τον τεχθέντα Ιησού Χριστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Για άλλη μία χρονιά μας αξιώνει ο Θεός να εορτάσουμε την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων τόνισε σήμερα το πρωί από την Καλαμπάκα ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

«Τα τελευταία χρόνια όμως η εορτή αυτή της αγάπης και της ταπείνωσης σκιάζεται από θλιβερά γεγονότα που συμβαίνουν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόκλητος που τέλεσε την χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος πλαισιωμένος από τους ιερείς του ναού και τον αρχιδιάκονο της μητρόπολης για να προσθέσει πως «μας γεμίζουν την ψυχή άγχος, στενοχώρια, φόβο και θλίψη, είτε αυτά προέρχονται από φυσικά αίτια όπως οι θεομηνίες είτε από τον παραλογισμό του ανθρώπου, όπως η βία πάσης φύσεως και η εκμετάλλευση ψυχών και σωμάτων».

Όπως υπογράμμισε μάλιστα, «φαίνεται ότι ο άνθρωπος έχασε τον σκοπό και τον προορισμό του, ο οποίος είναι ένας και μοναδικός η απόκτηση της χάριτος του Θεού και τελικώς η θέωσή του», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «η μόνη λύση είναι να στρέψουμε την πνευματική μας πυξίδα προς τον τεχθέντα Ιησού Χριστό, ο οποίος από αμέτρητη αγάπη προς εμάς, «επί της γης ώφθη και τοις ανθρώποις συνανεστράφη».

Ο μητροπολίτης Σταγών, αφού ανέπτυξε μερικά λόγια από τον μεγάλο σύγχρονο άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, τα οποία δίνουν τη λύση των προβλημάτων στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, κατέληξε ευχόμενος «χρόνια πολλά για τις άγιες ημέρες του Δωδεκαημέρου και ευλογημένα με χαρά, υγεία και αγάπη».

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ