Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 | 9:01

Σταγών: Μόνο με πίστη και προσευχή θα ξεπεράσουμε την οποιαδήποτε δυσκολία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Να αντισταθούμε σε οτιδήποτε μολύνει την πίστη μας προς τον Θεό, ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Καλαμπάκα, ο μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος.

“Tο ξέρουμε ότι είναι δύσκολες οι καταστάσεις που καλούμαστε όλοι μας να αντιμετωπίσουμε”, τόνισε το πρωί της παρασκευής ο κ. Θεόκλητος που τέλεσε τη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων και πρόσθεσε πως “ο Θεός όμως είναι μεγάλος και πάντα βρίσκεται δίπλα μας. Αρκεί, να τον εμπιστευτούμε, να τον πιστέψουμε και να του το ζητήσουμε”.

Από τον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος, ο μητροπολίτης Σταγών παίρνοντας αφορμή από την επιδημία του κορονοϊού που σκίασε τις ζωές όλων μας, σημείωσε πως “έφερε νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μας και διαφορετικούς τρόπους ζωής στην μεταξύ μας συμπεριφορά”, συμπληρώνοντας πως “κατάργησε τις αγαπητικές μας σχέσεις αφού μας επέβαλε τον φόβο της μετάδοσης του μολυσμού και του θανάτου. Οδήγησε ακόμη πολλούς χριστιανούς να αμφισβητήσουν την δύναμη της πίστης, αλλά και του φαρμάκου των κακών του Σώματος και Αίματος του Χριστού μας”.

Θέλοντας να αναφερθεί στην απομάκρυνση του ανθρώπου από το Θεό, ο κ. Θεόκλητος ανέφερε πως “ζούμε σε άστοργους καιρούς εξογκωμένους με απιστία. Ευτραφείς από ποικίλη ανευλάβεια και υποκρισία αρετής. Αδειασμένους από την προσωρινότητα της εξιδανίκευσης και της αστάθειας”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως μόνο η πίστη και η προσευχή που είναι η λύτρωση σε κάθε μας πρόβλημα και δυσκολία θα μας φέρουν και πάλι κοντά στο Θεό”.

Ο μητροπολίτης Σταγών επιχειρώντας να δώσει το νόημα των φετινών Χριστουγέννων, επισήμανε πώς “πρέπει ταπεινά να γονατίσουμε μπροστά στη φάτνη του νεογέννητου Χριστού και να τον παρακαλέσουμε για παρηγοριά, σωτηρία και λύτρωση”. Να του ζητήσουμε ταυτόχρονα να δώσει δύναμη στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ώστε “να συνεχίσουν να επιτελούν τον άνισο και επικίνδυνο αγώνα τους προκειμένου να σώσουν τις δικές μας ζωές. Να αναπαύσει τους αγαπημένους μας που τόσο οδυνηρά και ξαφνικά έφυγαν από κοντά μας, χωρίς να μπορούμε να τους δούμε και χωρίς να μπορούμε να τους κρατήσουμε το χέρι τους εκείνη την φρικτή στιγμή”.

Κλείνοντας, ο κ. Θεόκλητος αφού προέτρεψε τους πιστούς να παραδειγματίζονται από τούς αγίους της Εκκλησίας και την Υπεραγία Θεοτόκο, κατέληξε ευχόμενος “το φως της γεννήσεως να μας γεμίζει φως, χαρά και αγάπη και η νέα χρονιά να είναι ένα έτος καταλλαγής των κακών, των μολυσμών και των πολέμων”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ