Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:48

ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Σταγών: “Μόνο αν η αγάπη και η συγχωρητικότητα βασιλεύει στην καρδιά μας θα αλλάξει ο κόσμος και θα επέλθει η ειρήνη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – Αναστάσιος Βόπης Με αρχιερατικό συλλείτουργο κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορτασμοί για τη μνήμη του αγίου μάρτυρος Θεοκλήτου στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Άρτης κ. Καλλίνικος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και Σταγών κ. Θεόκλητος, που φέρει και το όνομα του εορταζομένου μάρτυρος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της μητροπόλεως π. Σωτήριος Χαρίσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ουσία της κατανυκτικής και πνευματικής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αλλά και στην προσωπικότητα του οικείου μητροπολίτη, σημειώνοντας πως “όταν χρειάστηκε δεν δίστασε να υψώσει φωνή και να προστατεύσει τα Μετέωρα από διάφορα γεγονότα που δεν συμφωνούσαν με την ιερότητα του Θεοσκέπαστου τούτου τόπου”.

Ο μητροπολίτης Σταγών, παίρνοντας αφορμή από την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τόνισε πως “μόνο αν η αγάπη και η συγχωρητικότητα βασιλεύει στην καρδιά μας θα αλλάξει ο κόσμος και θα επέλθει η ειρήνη. Δεν θα αλλάξει ούτε με τις υποσχέσεις ούτε με τα λόγια τα μεγάλα”, σημείωσε ενώ αμέσως μετά δέχθηκε τις ευχές από τις αρχές, τον κλήρο και τους πιστούς κατά τη διανομή του αντιδώρου.

Να αναφερθεί, ότι πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον μητροπολιτικό ναό και τις δύο ημέρες, για να παρακολουθήσει τις ιερές ακολουθίες και να ευχηθεί από κοντά στον ποιμενάρχη της θεσσαλικής πόλης, ο οποίος εδώ και πέντε περίπου χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της τοπικής εκκλησίας, έχει κερδίσει με την αγάπη του τις καρδιές και τον σεβασμό όλων των ανθρώπων.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ