Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 2:01

ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΕΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Σταγών: “Κλείστε τα αυτιά σας στους νεόκοπους «θεολόγους» που παρασυρμένοι από τον εγωισμό τους διαδίδουν τις αθεολόγητες θέσεις τους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Άστραψε και βρόντηξε ο μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος για κάποιους νεόκοπους «θεολόγους» -όπως τους χαρακτήρισε- οι οποίοι με διάφορα φληναφήματα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης διαδίδουν τις αθεολόγητες θέσεις τους προτρέποντας παράλληλα τους πιστούς να κλείσουν τα αυτιά τους και να μην τους ακούνε.

Από τον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Οξύνοιας Καλαμπάκας, όπου ο κ. Θεόκλητος σήμερα το πρωί τέλεσε την αρχιερατική θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, επεσήμανε πως, «όλοι αυτοί οι «θεολόγοι» είναι παρασυρμένοι από τον εγωισμό τους και τον εγωκεντρισμό τους», για να διευκρινίσει λίγο μετά πως, «πρόκειται για αιρετικές και πλανεμένες δοξασίες, οι οποίες βρίσκονται μακριά από την ορθόδοξη θεολογία».

Όπως τόνισε ο ιεράρχης, «το μόνο που καταφέρνουν οι συγκεκριμένοι είναι να σκανδαλίζουν τον πιστό λαό και έτσι να απομακρύνονται οι ίδιοι από τον Θεό και την Εκκλησία», ενώ καταλήγοντας ξεκαθάρισε πως, «υπάρχουν αρμόδιοι για να βοηθήσουν τους πιστούς σε διάφορα ζητήματα πίστεως, όπως είναι ο επίσκοπος και οι ιερείς».

Ο μητροπολίτης Σταγών λίγο νωρίτερα αναφέρθηκε στην σημασία της σημερινής εορτής σε σχέση με την οικονομία του Θεού για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. «Η εορτή των Βαΐων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εορτές της εκκλησίας, η οποία τελείται μετά το πέρας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και πριν την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, αποτελώντας μαζί με την εορτή του Λαζάρου την πύλη για τα Πάθη του Κυρίου μας και την τριήμερο Ανάστασή του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ιεράρχης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ