Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:27

Σταγών: Κάποιοι χριστιανοί νομίζουν ότι είναι πνευματικά αυτάρκεις δίχως να υπολογίζουν την Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – Αναστάσιος Βόπης Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι πρότινος διακόνου της ιεράς μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων π. Διονύσιου Μητσάκη, τέλεσε σήμερα το πρωί στην Καλαμπάκα, ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Θεόκλητος.

Η χειροτονία τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης στον ιερό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου ο κ. Θεόκλητος προεξήρχε της θείας λειτουργίας, πλαισιωμένος από πλειάδας κληρικών και τους διακόνους της μητρόπολης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

“Από σήμερα που λαμβάνεις το δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης να γνωρίζεις ότι θα συναντήσεις μπροστά σου ανθρώπους οι οποίοι θα σε αγαπήσουν, θα σε εκτιμήσουν και θα σου χαρίσουν πραγματικά την καρδιά τους. Θα βρεθούν όμως και ορισμένοι χριστιανοί οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σε περιφρονήσουν, να σε παρεξηγήσουν και να σε λοιδορήσουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Σταγών απευθυνόμενος προς το νέο πρεσβύτερο και πρόσθεσε πως πολλές φορές αυτοί οι ίδιοι “δεν θα διστάσουν να διαστρεβλώσουν και να παρερμηνεύσουν ακόμη και τα λόγια σου δίνοντάς τους διαφορετικό νόημα από αυτά που εσύ είπες με στόχο να μειώσουν, να εξευτελίσουν και να διασύρουν την προσωπικότητά σου σε μια ολόκληρη κοινωνία και να την κάνουν έτσι να στραφεί εναντίων σου”.

Παράλληλα, ο κ. Θεόκλητος συμπλήρωσε πως “όλοι αυτοί οι χριστιανοί νομίζουν βέβαια ότι είναι πνευματικά αυτάρκεις. Πιστεύουν ότι γνωρίζουν τα πάντα και για αυτό απαντούν στα πάντα. Θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό κατέχουν την αλήθεια δίχως όμως να ακούν τους ιερείς και δίχως να υπολογίζουν την Εκκλησία”.

Θέλοντας να υπενθυμίσει την ύψιστη αξία της ιεροσύνης, ο μητροπολίτης Σταγών σημείωσε πως “ό,τι και αν σου συμβεί από τα παραπάνω εσύ να παραμείνεις πιστός και ταπεινός. Να συνεχίσεις να σέβεσαι και να διακονείς ανεξαιρέτως όλους τους ανθρώπους ακόμη και εκείνους που θα επιδιώξουν να σε βλάψουν και να σε πολεμήσουν με διάφορα δόλια μέσα για να επιτύχουν τους δικούς τους προσωπικούς σκοπούς”, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως ο δρόμος του ιερέα είναι αυτός της προσφοράς, της θυσίας και της αγάπης. “Ο πραγματικός κληρικός οφείλει να έχει ανοιχτή την αγκαλιά του για όλους τους ανθρώπους αλλά και ο πραγματικός χριστιανός οφείλει να μην απαντάει με ύβρεις, ψέματα και εχθροπάθειες. Πρέπει να ζει με την αγάπη του Χριστού μέσα στην καρδιά του”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Από τη μεριά του ο π. Διονύσιος ο οποίος αναλαμβάνει προϊστάμενος στον ιερό ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, αφού αναφέρθηκε στον πόθο που είχε από τα παιδικά του χρόνια να ενδυθεί το τίμιο ράσο στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που συνέβαλλαν στην πνευματική του πορεία και ιδιαίτερα τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο για την πατρική αγάπη και εμπιστοσύνη που έδειξε από την πρώτη στιγμή στο πρόσωπό του.

Στο τέλος ο νέος κληρικός μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές όλων των πιστών που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν από κοντά το χαρμόσυνο αυτό γεγονός και να αναφωνήσουν το «Άξιος».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ