Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 1:33

"ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ"

Σταγών: “Χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στέκεται στο πλευρό της Εκκλησίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τις θερμές του ευχαριστίες, προς την περιφέρεια Θεσσαλίας, εκφράζει εκ μέρους όλης της τοπικής εκκλησίας, ο μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος.

Ο κ. Θεόκλητος, με αφορμή την χρηματοδότηση από την περιφέρεια, για την αποκατάσταση της ιστορικής μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου Λιμποχόβου Μετεώρων, ευχαριστεί και δημόσια τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, όπως και όλους τους αρμοδίους.

«Η προσωπική τους συμβολή για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού θρησκευτικού έργου, υπήρξε καθοριστική για την ολοκλήρωσή του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόκλητος, αναφερόμενος ταυτόχρονα στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την περιφέρεια, από την πρώτη στιγμή της ενθρόνισής του στην Καλαμπάκα. «Χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί ο περιφερειάρχης μας για ακόμη μια φορά, στέκεται στο πλευρό της τοπικής Εκκλησίας, δείχνοντας εμπράκτως την αγάπη του προς αυτή, ώστε να αναδειχθεί έτσι ένα ακόμη βυζαντινό μνημείο της περιοχής μας», κατέληξε ο ιεράρχης.

Να σημειωθεί, ότι το επόμενο διάστημα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, θα υπογράψει τη σύμβαση του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού τριακοσίων χιλιάδων ευρώ, που περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του καθολικού της μονής, αφού έχει χαρακτηρισθεί, ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Παράλληλα, αποτελεί ένα σημαντικό μνημείο μνήμης των κατοίκων, της μαρτυρικής περιοχής της Κουτσούφλιανης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ