Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:45

Σταγών: Ας παραδεχτούμε τα ελαττώματά μας και ας τα μετατρέψουμε σε προτερήματα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Καλαμπάκα – Αναστάσιος Βόπης Μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα η ακολουθία του εσπερινού της Αγάπης στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα.

Όπως έχει καθιερωθεί ως έθιμο κατά την ημέρα αυτή προηγήθηκε η ένδυση του μητροπολίτη Σταγών κ. Θεοκλήτου με την αρχιερατική στολή στα γραφεία της μητρόπολης, παρουσία των ιερέων και των τοπικών αρχών της πόλης. Στην συνέχεια με λιτανευτική πομπή κλήρος και λαός μετέβησαν με την εικόνα της Αναστάσεως στον μητροπολιτικό ναό.

Εκεί κατά την διάρκεια της ακολουθίας αναγνώσθηκε το κατά Ιωάννην ευαγγέλιο του εσπερινού στα Ελληνικά, Λατινικά, Αγγλικά, Ρουμανικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Αραβικά, από τους ιερείς της μητρόπολης Σταγών.

«Το κακό εξαφανίστηκε, ο θάνατος νικήθηκε και ο άνθρωπος μπορεί επιτέλους να θεωθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεόκλητος παίρνοντας αφορμή από την Ανάσταση του Κυρίου και πρόσθεσε πως «το Άγιο Φως που ανέτειλε από τον πανάγιο τάφο πλημμυρίζει ολόκληρη την κτίση. Αυτή η θεϊκή φωτοχυσία λούζει και τις καρδιές μας με την βεβαιότητα ότι ο Θεός μας αγαπά».

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Σταγών συμπλήρωσε πως «αυτή η σιγουριά της Θεϊκής αγάπης γεννά μέσα μας την ελπίδα ότι ο Θεός δεν θα μας εγκαταλείψει αλλά θα επέμβει σωστικά όπως το κάνει κάθε φορά που ζητάμε τη βοήθειά του. Για αυτό ας προσευχηθούμε και αυτή τη φορά με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, ώστε ο Χριστός να μας λυτρώσει και από αυτόν τον μολυσματικό ιό που ταλανίζει την ανθρωπότητα».

Ο κ. Θεόκλητος έκλεισε με την προτροπή «ας παραδεχτούμε τα ελαττώματά μας και με τη χάρη του Θεού να τα μετατρέψουμε σε προτερήματα. Ας ζήσουμε ευαγγελικά και όλα θα διορθωθούν έστω και την τελευταία στιγμή», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Προ της απολύσεως, ο μητροπολίτης Σταγών μαζί με τους ιερείς και τους πιστούς έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη» και στην συνέχεια ο κ. Θεόκλητος μοίρασε τα πασχαλινά αυγά σε όλους τους παρευρισκόμενους που προσήλθαν ευλαβικά για να παρακολουθήσουν από κοντά την κατανυκτική αυτή ακολουθία.

Δείτε βίντεο και φωτογραφικό υλικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ