Δε, 15/07/24 | 21:21

ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Σταγών: “Η αδιάκριτη αγάπη είναι αυτή που θα μας βάλει μέσα στον παράδεισο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Στον ιερό ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών βρέθηκε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος όπου τέλεσε το μυστήριο της θείας ευχαριστίας.

Ο κ. Θεόκλητος, που πλαισιωνόταν από τον προϊστάμενο π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου και τους ιερείς του ναού, παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή, ανέφερε πως «για να κληθεί κάποιος υιός του Θεού πρέπει να κάνει θυσίες και να αγαπάει μέχρι θυσίας, διότι η αγάπη είναι θυσία και χωρίς θυσία δεν υπάρχει αγάπη», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Όπως τόνισε μάλιστα, «το μυστικό που μας το φανερώνει σήμερα ο Χριστός μέσα από το ευαγγέλιο είναι να δίνουμε προς όλους τους ανθρώπους αγάπη, καλοσύνη και μακροθυμία και τότε θα γίνουμε όπως είναι ο Θεός», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «αδιάκριτη όμως αγάπη αφού αυτή είναι που θα μας βάλει μέσα στον παράδεισο».

Θέλοντας να αναλύσει ποια είναι αυτή η αγάπη, ο μητροπολίτης Σταγών σημείωσε πως «είναι εκείνη που δεν διακρίνει αν ο άλλος είναι καλός, αν είναι Έλληνας, αν είναι πλούσιος κι αν είναι χριστιανός. Η αγάπη είναι για όλους και δείχνετε προς όλους. Αυτό ακριβώς μας διδάσκει σήμερα το ευαγγέλιο και αυτό ακριβώς είναι το έργο του πραγματικού χριστιανού», επεσήμανε.

Καταλήγοντας ωστόσο την ομιλία του, ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε θερμά τον προϊστάμενο του ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου για την πρόσκληση και την φιλοξενία και τον συνεχάρη για το πλούσιο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί στο ναό.

Από τη μεριά του ο π. Θεμιστοκλής, αφού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην ενορία τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα που με την σημερινή του αρχιερατική παρουσία λάμπρυνε την κυριακάτικη θεία λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ