Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 | 15:09

«Σπουδές στον Σλαβικό Κόσμο: Ιστορία, Γραμματεία, Πολιτισμός και Διαχρονικές Σχέσεις με τον Ελληνισμό»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Σπουδές στον Σλαβικό Κόσμο: Ιστορία, Γραμματεία, Πολιτισμός και Διαχρονικές Σχέσεις με τον Ελληνισμό» ξεκινά το Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ από το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Στόχος του νέου ΠΜΣ είναι η εισαγωγή των φοιτητών και φοιτητριών του – ανεξάρτητα από τη γνώση σλαβικών γλωσσών η οποία δεν αποτελεί προαπαιτούμενο – στη μελέτη όλων των πτυχών της ιστορίας, της γραμματείας, της γλώσσας και του πολιτισμού του σλαβικού κόσμου από τους μέσους χρόνους μέχρι και σήμερα, καθώς και των διαχρονικών σχέσεων και των δεσμών του με τον Ελληνισμό.

Το ΠΜΣ θα έχει διάρκεια 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα (2 εξάμηνα Μαθημάτων και 1 εξάμηνο για τη συγγραφή της Διπλωματικής Εργασίας) και θα αποδίδει συνολικά 90 ECTS. Τα Μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ’ αποστάσεως αλλά και με φυσική παρουσία και θα τα διδάξουν εξειδικευμένοι και έμπειροι επιστήμονες και ερευνητές από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το Πρόγραμμα των Μαθημάτων του περιλαμβάνει συνολικά 6 Μαθήματα – 3 ανά εξάμηνο – στα οποία περιλαμβάνονται: 1. Εισαγωγή στην επιστήμη της Σλαβολογίας και μεθοδολογικά ζητήματα έρευνας. 2. Θέματα ιστορίας του σλαβικού κόσμου και διαχρονικές σχέσεις με τον ελληνισμό. 3. Ζητήματα γλώσσας και γραμματείας του σλαβικού κόσμου και ελληνικές επιρροές. 4. Πτυχές του πολιτισμού και της τέχνης των Σλάβων και διαχρονικές σχέσεις με τον Ελληνισμό. 5. Ελληνικά και ευρωπαϊκά πνευματικά και θρησκευτικά ρεύματα και ο κόσμος των Σλάβων. 6. Πολιτικές και θρησκευτικές εξελίξεις στον νεότερο και σύγχρονο σλαβικό κόσμο.

Επίσης το Πρόγραμμα των Μαθημάτων θα διανθίζεται και με τη διοργάνωση Συνεδρίων και Ημερίδων αλλά και Επιστημονικών Εργαστηρίων (Workshops), στα οποία οι φοιτητές/τριες του Προγράμματος θα μπορούν να λαμβάνουν μέρος και να έρχονται σε επαφή με τα επιτεύγματα της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα και διεθνώς αλλά και θα μπορούν να παρουσιάσουν πρωτότυπης σύνθεσης προσωπικές τους εργασίες, έτσι ώστε να αποκτήσουν ανάλογη εμπειρία και η φοίτησή τους στο ΠΜΣ να αποτελέσει την απαρχή της ακαδημαϊκής τους πορείας.

Το ΠΜΣ δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από τις 25 Οκτωβρίου έως και τις 26 Νοεμβρίου 2021 στη διεύθυνση: https://slav.theo.auth.gr/index.php/application

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΠΜΣ https://slav.theo.auth.gr ή να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pms.slav@gmail.com και στα τηλέφωνα: 2310 991369 και 6934120907 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη 10:00 – 13:00.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ