Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 | 3:56

ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ένα σπουδαίο έργο, ύμνος στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αυστραλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τον πιο δυναμικό τρόπο θα εορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων από την επίσημη ίδρυση της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, το 2024 δρομολογώντας ένα σπουδαίο έργο το οποίο ενισχύει το αποτύπωμα της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην πέμπτη ήπειρο στην οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται έντονη δραστηριότητα και πλούσιο έργο.

Με αφετηρία το 2023 ξεκινά η κατασκευή ενός δυναμικού Ελληνικού Πολιτιστικού Πολυχώρου στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας στην Αυστραλία, που θα υλοποιηθεί σε έκταση 7 στρεμμάτων και θα έχει ως επίκεντρο το ιστορικό και διατηρητέο κτίριο της Ιεράς Μονής «Άξιον Εστί» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Πρόκειται για μια τεράστιας σημασίας πρωτοβουλία που θα κοστίσει 10 εκατομμύρια δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί από την τοπική κυβέρνηση, κάτι το οποίο αν μη τι άλλο αποδεικνύει τη σημασία που δίνουν οι τοπικές αρχές στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα αλλά και τη σπουδαιότητα της στην τοπική κοινωνία.

Στον σχεδιασμό του έργου περιλαμβάνονται χώροι εκπαίδευσης, πρασίνου, δημιουργικών δραστηριοτήτων, χώροι κοινωνικών εκδηλώσεων, χώροι αφιερωμένοι στην πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και εκθεσιακοί και κοινόχρηστοι χώροι.

Ειδικότερα, προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία εκθεσιακού χώρου, αμφιθεάτρου και δίγλωσσου νηπιαγωγείου, με σκοπό να συμβάλουν στη διατήρηση και τη διδασκαλία του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας. Η βασική ιδέα και στόχευση του σχεδιασμού είναι, μέσα από τον Πολυχώρο που θα δημιουργηθεί, να επιτευχθεί ένα άνοιγμα της ιστορικής τοποθεσίας στο Νορθ-Κόουτ προς τον Ελληνισμό της Βικτώριας, αλλά και προς την Αυστραλιανή κοινωνία ευρύτερα.

Η επίσημη ανακοίνωση της χρηματοδότησης έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, με κλιμάκιο βουλευτών του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ