Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 11:53

Σμύρνης: “Ο προσωπικός αγιασμός είναι στήριγμα στην καθημερινότητα της ζωής”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου “Ο προσωπικός αγιασμός είναι στήριγμα στην καθημερινότητα της ζωής, αλλά και μέσο αλλαγής του κόσμου”. Στη φράση αυτή περιέκλεισε το μήνυμα της σημερινής ημέρας, όπως το μετέφερε από την περιοχή της καθ’ημάς Αποστολικής Ανατολής ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαιος.

Από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό, προεξήρχε της σημερινής θείας λειτουργίας.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς μίλησε για τη σημασία της μετανοίας, λέγοντας ότι “Η έννοια της μετανοίας αποτελεί θεμελιώδη αρχή. Το να εμπίπτουμε στην αμαρτία είναι ανθρώπινο. Αρκεί ο καθένας από εμάς να συναισθανθεί όταν έρθει εκείνη η ώρα, την αμαρτία, την πτώση του”.

Συνέχισε τονίζοντας πως “Η μετάνοια αποτελεί αρχή μεταβολής νου. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες μας και στη συνέχεια να τις αλλάξουμε. Δεν είναι κάτι εύκολο καθώς, απαιτεί δια βίου προσπάθεια.

Αυτή είναι η προτροπή από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, ο οποίος κάλεσε σε βάπτισμα σωτηρίας. Με τον τρόπο αυτό καταξιωνόμαστε ως χριστιανοί ορθόδοξοι. για να αναγεννηθεί η κοινωνία, πρέπει πρώτα να αναγεννηθούν τα κύτταρα αυτής. Ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί”.

Κλείνοντας επεσήμανε και ευχήθηκε “να μην προσπαθούμε ως σύγχρονοι Δον Κιχώτες να κυνηγούμε χίμαιρες για να αλλάξουμε τον κόσμο, αλλά να αλλάξουμε ο καθένας τον εαυτό του.

Ας μιμηθούμε το παράδειγμα των προπατόρων μας και παρά τις καθημερινές δυσκολίε, ας κρατήσουμε δυνατή την πίστη μας προς τον Θεό.

Να μην προσπαθούμε να βρούμε την αλλαγή μέσα σε επαναστατικά κινήματα, ας κάνουμε επαναστάσεις προσωπικές, ψυχικές και επαναστάσεις μετανοίας. Αυτές είναι που θα μας σώσουν και θα αλλάξουν τον κόσμο”.

Λίγο προ της απολύσεως ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σταθακης ,καλωσόρισε θερμά τον κ. Βαρθολομαίο και αναφέρθηκε στη συμπλήρωση των ενενήντα χρόνων από την ίδρυση του προαστίου του Νέου Ψυχικού και τον ξεριζωμό από τις αλησμόνητες πατρίδες.

“Έχουμε τη μεγάλη τιμή και ευλογία να έχουμε τον αμέσως επόμενο Μητροπολίτη Σμύρνης, μετά από τον μαρτυρικό Χρυσόστομο”.

Μάλιστα του πρόσφερε και “ένα μπουκαλάκι αγιασμό, με τον οποίο τέλεσε τον Αύγουστο του 1922 ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος. Αυτό το μπουκαλάκι να το έχετε μαζί σας στη Σμύρνη, σας το προσφέρουμε ως το πολυτιμότερο δώρο της ενορίας μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ