Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 | 14:19

Σκηνές από την Ελληνική Επανάσταση στους δρόμους της Σπάρτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Μια υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821 κοσμεί από την Παρασκευή το κέντρο της Σπάρτης, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την εθνική μας παλιγγενεσία.

Είκοσι μοναδικές, καλλιτεχνικές φωτογραφίες του Ηλία Περγαντή, που αναπαριστούν εντυπωσιακά σκηνές από τον Αγώνα του Έθνους για την Ελευθερία, εκτυπώθηκαν σε καμβά διαστάσεων δύο μέτρων και τοποθετήθηκαν στην κεντρική λεωφόρο της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στη Λακωνική πρωτεύουσα μεταφέροντας τους κατοίκους νοερά σε ένα ταξίδι στην ιστορία.

“Κάθε φωτογραφία διηγείται μία ξεχωριστή ιστορία της περιόδου του 1821 από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τον χορό του Ζαλόγγου και το κρυφό σχολειό, μέχρι την έξοδο του Μεσολογγίου και τον Ιερό Λόχο του Υψηλάντη”, σημειώνει ο καλλιτέχνης, που εργάστηκε για τέσσερα χρόνια γυρνώντας όλη την χώρα ώστε να αναπαραστήσει σκηνές από την Ελληνική ιστορία. Συνολικά, ο Ηλίας Περγαντής έχει φωτογραφίσει περισσότερα από χίλια άτομα δουλεύοντας για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Η έκθεση φωτογραφίας θα κοσμεί το κέντρο της Σπάρτης μέχρι τον Μάιο, ενώ πρόκειται να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από τους δρόμους της Σπάρτης, καθώς και ένα δείγμα από την εξαιρετική δουλειά του Ηλία Περγαντή στο παρακάτω βίντεο, ενώ περισσότερα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του καλλιτέχνη στο Facebook.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ