Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 4:28

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Σιδηροκάστρου: “Με το εμβόλιο ούτε ουρά έχω βγάλει ούτε έχω κανένα διάβολο μέσα μου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Πέμπτης κατά την τέλεση του καθαγιασμού των υδάτων στις Σέρρες χωρίς ωστόσο αυτή να πάρει συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, στο λιμανάκι του λιθότοπου στην Κερκίνη, πριν την ρίψη του Τιμίου Σταυρού, από τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, ένας αστυνομικός θέλησε να ελέγξει το άτομο που θα έπεφτε να πιάσει τον Σταυρό, αν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή rapid test.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να ενοχλήσει πολλούς που βρισκόταν στο σημείο για να παρακολουθήσουν την τελετή, φωνάζοντας απαξιωτικά συνθήματα κατά του αστυνομικού.

Στη συνέχεια, ο κ. Μακάριος θέλοντας να υπερασπιστεί τον αστυνομικό, σημείωσε πως και αυτοί κάνουν την δουλειά τους, για να δεχτεί λίγο μετά λεκτική επίθεση από ορισμένους παρευρισκόμενους που φώναζαν «αντίχριστε». «Εμείς είμαστε με το Χριστό και όχι με τον αντίχριστο», ανταπάντησε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, λήγοντας το επεισόδιο εκεί.

ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο ιεράρχης ωστόσο κατά την ομιλία του υπενθύμισε στους πιστούς ότι θα πρέπει να ευχαριστούν την κυβέρνηση που επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η τέλεση των Θεοφανείων.

«Δεν είναι όπως πέρυσι που ήμασταν μόνοι μας. Βλέπετε ότι φέτος έχουμε την δυνατότητα και να λέμε και ένα ευχαριστώ στην Κυβέρνηση, αλλά και σε όλους για αυτά τα οποία μας επιτρέπουν να κάνουμε. Το ό,τι είμαστε εδώ, είναι δόξα θεού και ευλογία, που μας την δίνουν οι άνθρωποι και δεν μας το απαγορεύουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ

Όπως διευκρίνισε μάλιστα θα πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας λίγο κάτω να δουλέψει ούτως ώστε ο καθένας να προστατεύει τον εαυτό του και τους γύρω του.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να κρατάμε αποστάσεις και να φοράμε μάσκες», τόνισε για να προσθέσει στη συνέχεια πως και σε όσους επιτρέπεται, να κάνουν και το εμβόλιο. «Το εμβόλιο δεν είναι κάτι το κακό, φάρμακο είναι. Κάνεις δεν θέλει να κάνει κακό σε κανέναν. Μόνοι μας μπορεί να θέλουμε το θάνατο και στο σπίτι μας και στους δικούς μας και στις οικογένειές μας», κατέληξε ο κ. Μακάριος.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ

Είχε προηγηθεί η τέλεση του καθαγιασμού των υδάτων στην γέφυρα του Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο όπου προέστη και εκεί ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου.

«Εγώ είμαι πλήρως εμβολιασμένος και δεν έχω βγάλει καμία ουρά με βλέπετε. Ούτε τον διάβολο βάλαμε μέσα μας, για αυτό κάντε το εμβόλιο, για να σωθείτε», ανέφερε στη σύντομη ομιλία του ο κ. Μακάριος, ώστε να προτρέψει και εκεί τους πιστούς να εμβολιαστούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ