Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 | 0:30

Σιδηροκάστρου: Κάποιοι ορθόδοξοι νομίζουν ότι με το εμβόλιο θα βάλουν τον αντίχριστο μέσα τους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης “Μακάρι να μπορούσα να βάλω μυαλό σε όλους αλλά αυτό είναι λίγο δύσκολο αφού αυτό που βλέπω και διαπιστώνω δυστυχώς είναι ότι είμαστε στη σφαίρα του παραλογισμού”, τονίζει ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος μιλώντας στην τηλεόραση επιλογές σχετικά με τους αρνητές του κορονοϊού. 

ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 

Για το μοναστήρι στη Φαιά Πέτρα που είχε ζητήσει τη βοήθεια από την Ελληνική Αστυνομία αφού οι εκεί μοναχές είχαν δημιουργήσει αντάρτικο μη ακολουθώντας τις οδηγίες του δεσπότη για λήψη των απαραίτητων μέτρων.  

“Το θέμα της αστυνομίας που είχα ζητήσει να έχει το νου της στην περιοχή δεν το είπα με την έννοια να πάει να γράψει και να βάλει πρόστιμα. Απλώς να έχει το μυαλό της ώστε να μη δημιουργηθεί ένα γκέτο ανεμβολίαστων. Αυτό που θέλουμε είναι να προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τους υπόλοιπους γύρω μας”, σημείωσε. 

ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΕΠΤΑ ΙΕΡΕΙΣ 

Ο ιεράρχης ωστόσο αναφέρθηκε και στους ιερείς που έχουν χαθεί τα τελευταία δυο χρόνια από τη μητρόπολή του και τη δυσκολία που υπάρχει για την αντικατάστασή τους.  

Εγώ προσπαθώ με την πειθώ και τα επιχειρήματα να πείσω τους ανθρώπους και τους ιερείς να είναι προσεκτικοί. Όταν μέσα σε δύο χρόνια έχω χάσει επτά ιερείς και έχω κάνει δύο χειροτονίες μόνο τώρα τελευταία, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα”, υπογράμμισε.

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ 

Καλεί μάλιστα το ποίμνιό του αλλά και τους ιερείς να μην εκφράζουν ιατρικές απόψεις αλλά να ακολουθούν τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου. 

“Είμαι αντίθετος με αυτού του είδους τις τακτικές και μάλιστα από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από ιατρική αντιμετώπιση λοιμώξεων. Δυστυχώς όμως έχουμε ανάμεσά μας ανθρώπους οι οποίοι είναι ανεγκέφαλοι. Βλέπουμε ότι εδώ ξεκληρίζονται ολόκληρα χωριά”, επεσήμανε. 

Ο ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ 

Ο μητροπολίτης από την άλλη ζητά από τους πιστούς να ξεχωρίσουν τους ιερείς από τους γιατρούς καθώς η επιστήμη είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.  

“Εγώ μπορεί να επηρεάζω τους ανθρώπους αλλά δεν θα τους πω τι θα ψηφίσουν. Αυτό θα τους το πει η συνείδησή τους. Δεν θα τους πω εγώ σε ποιον γιατρό θα πάνε γιατί εγώ δεν είμαι γιατρός. Ούτε ο παπάς είναι γιατρός για να πει και να υποδείξει αν θα φοράνε μάσκα ή αν θα κάνουν εμβόλιο ή όχι. Αυτά θα τα πουν οι ειδικοί που τα γνωρίζουν”, ξεκαθάρισε. 

Ο κ. Μακάριος έκλεισε τη συνέντευξή του με τη διαπίστωση πως το εμβόλιο είναι για όλο τον κόσμο. “Δεν είναι για τους ορθόδοξους που μπαίνει στο κορμί τους για να τους κάνει αντίχριστους. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Αφού το κάνουν οι Αμερικάνοι, οι Γάλλοι και οι Εγγλέζοι εμείς είμαστε οι έξυπνοι που θα βάλουμε τον αντίχριστο μέσα στο σώμα μας”, διερωτήθηκε καταλήγοντας ο ιεράρχης.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ