Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 23:55

Σεβαστείας: Ορισμένοι προσπαθούν να αποσυνδέσουν την πίστη της Ορθοδοξίας από την Επανάσταση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Οι ομογενείς τους Σύδνεϋ, με υπερηφάνεια και ενωτικό πνεύμα τίμησαν χθες τους αγωνιστές του 1821, κατά τον επίσημο εορτασμό της 200ης Επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, της οποίας προέστη ο μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο.

Ο κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στο διπλό μήνυμα της εορτής, κάνοντας λόγο για “διπλό Ευαγγελισμό, πνευματικό και πατριωτικό” και υπογράμμισε την άρρηκτη σύνδεση της δύναμης ψυχής που επέδειξαν οι πρόγονοί μας με την ορθόδοξη πίστη τους.

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι “Έστω κι αν ορισμένοι προσπαθούν να αποσυνδέσουν την πίστη της Ορθοδοξίας από την Επανάσταση, αυτό είναι δύσκολο”, σημείωσε, “διότι όλοι αυτοί που πολέμησαν, είχαν μια εσωτερική πίστη στον Θεό, τέτοια που την ημέρα της ορκωμοσίας στην Αγία Λαύρα πήραν το λάβαρο της Εκκλησίας ως σημαία τους. Πήραν αυτό για ευλογία για να αρχίσουν τον αγώνα τους”.

Στην τελετή που έλαβε χώρα στο κενοτάφιο του Martin Place, το μεσημέρι της Κυριακής, συμμετείχαν εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων, καθώς επίσης εκατοντάδες νέοι ντυμένοι με ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες.

Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Αυστραλίας και της Ελλάδας, ο μητροπολίτης Σεβαστείας τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση για τους Ήρωες του 1821 και στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι “μπορεί οι περιορισμοί της πανδημίας να μη μας επέτρεψαν να κάνουμε τον λαμπρό εορτασμό που θα θέλαμε, όμως ο ενθουσιασμός, η υπερηφάνεια και το εθνικό μας φρόνημα είναι εδώ παρόντα”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ