Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:47

ΣΕΡΒΙΑ: Σε λαϊκό προσκύνημα ο Πατριάρχης Ειρηναίος (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται από σήμερα η σορός του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου, που έφυγε χθες από την ζωή, ύστερα από μάχη με τον κορονοϊό.

Πιστοί κάθε ηλικίας αποτίουν φόρο τιμής στον αείμνηστο Πατριάρχη Ειρηναίο, ενώ στην χώρα κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Σήμερα το πρωί μέλη της σερβικής Φρουράς Στρατού μετέφεραν το φέρετρο με την σορό του Πατριάρχη στο ναό των Αρχαγγέλων όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση.

Μέσα στην ημέρα θα μεταφερθεί στον καθεδρικό ναό στον Ναό του Αγίου Σάββα, όπου αύριο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και η ταφή.

Η Ιερά Σύνοδος κάλεσε τους κληρικούς, μοναχούς και πιστούς να τηρήσουν με ευλάβεια τα μέτρα που καθορίζονται από τις αρμόδιες κρατικές αρχές με βάση την επιδημιολογική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο Κυριακές ο Πατριάρχης Σερβίας είχε χοροστατήσει στην εξόδιο ακολουθία του μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας Αμφιλόχιου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού. Στη συγκεκριμένη κηδεία, όπως μετέδωσαν πολλά διεθνή ΜΜΕ στις αρχές του μήνα, επικράτησε αδιανόητος συνωστισμός, με πολλούς από τους εκατοντάδες πιστούς που παρευρέθησαν να επιλέγουν να μη φορέσουν μάσκα.

Ο Πατριάρχης Σερβίας κατά την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Μαυροβουνίου κατα την οποία δεν ελήφθη κανενα μέτρο προστασίας. PHOTO: Πατριαρχείο Σερβίας

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας βρέθηκε θετικός στον ιό Sars Cov-2 στις 4 Νοεμβρίου και την ίδια ημέρα εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία στις 18 Νοεμβρίου και δύο ημέρες αργότερα κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ