Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:53

Σερρών: «Δεν ζητούμε προνομιακή μεταχείριση, αλλά αναλογικότητα και δικαιοσύνη»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το αίτημα εκατομμυρίων πιστών από όλη την Ελλάδα μετέφερε στο μήνυμά του ο μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος για άνοιγμα των Εκκλησιών.

Καθώς πλησιάζουν οι ημέρες όπου θα εορταστούν τα Χριστούγεννα το αίτημα γίνεται πιο έντονο και ο μητροπολίτης Θεολόγος τονίζει “Καθώς ήδη πλησιάζουν οι άγιες ημέρες του ιερού δωδεκαημέρου παρακαλούμε
θερμώς τους υπευθύνους ταγούς της πολιτείας μας να αφουγγρασθούν με ευρύχωρη και φιλάνθρωπη καρδιά τις πνευματικές ανάγκες του λαού, ο οποίος υποφέρει και ασφυκτιά. Μεγάλο μέρος αυτού του λαού στην πίστη και στην λατρεία της Εκκλησίας μας αναζητά και βρίσκει το στήριγμα, την θεραπεία,την ανάταση , την αγαλλίαση και την παρηγοριά στην δύσκολη εποχή μας. Εφαρμόζουμε τα μέτρα υγειονομικής προστασίας . Θα συνεχισθεί αυτό.Συμβουλεύουμε τον λαό,δέκα πικρούς μήνες τώρα ,όχι από ανάγκη η φόβο, αλλά από αγάπη και ενδιαφέρον να τα εφαρμόζει με προσοχή . Ζητούμε όμως αναλογικότητα και δικαιοσύνη ! Θέλουμε να εμπιστευόμεθα τους άρχοντες της πατρίδος μας.Παρακαλούμε όμως να ακουστεί η φωνή του πιστού λαού, ο οποίος θέλει τις Εκκλησιές του ανοιχτές . Ζητούμε ανοιχτές Εκκλησίες για να ανοίξουν και οι καρδιές των ανθρώπων,».

Σε άλλο σημείο τονίζει “Ποιός θα δώσει πειστικές απαντήσεις γιατί σε άλλα χριστιανικά κράτη επιτρέπεται, έστω και με κάποιους περιορισμούς ο εκκλησιασμός; Δεν μας αναπαύουν τα μέτρα, τα οποία επεβλήθησαν, όπως επεβλήθησαν στην Εκκλησία , δηλαδή στον λαό του Θεού. Τα υπομένουμε όμως χάριν του θεοδωρήτου αγαθού της υγείας, της αγάπης , της φιλαδελφίας,της ενότητος αυτού του λαού. Δεν είναι στο ήθος της Εκκλησίας η μιζέρια ούτε και η γκρίνια.Συμπάσχει η Εκκλησία μας μαζί με όλο τον λαό, πιστούς και μη. Δεν ζητά προνομιακή μεταχείριση.Ζητά κατανόηση. Όλοι καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες και τους κινδύνους από την επέλαση του κορωνοιού. Στηρίζουμε, προσευχόμεθα, ενισχύουμε .Δεν είναι η Εκκλησία μας στις κερκίδες ως αδιάφορος θεατής αυτής της κρίσεως , αλλά είναι συναγωνίστρια στο στίβο του σκληρού αγώνα και της καθημερινής προσπάθειας για την αναχαίτιση της πανδημίας .

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ