Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:20

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Σερρών προς Υφυπουργό Παιδείας: “Αίτημά μας η επιστροφή των κλαπέντων ιερών κειμηλίων της Εκκλησίας των Σερρών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον μητροπολίτη Σερρών Θεολόγο συναντήθηκε σήμερα o αρμόδιος για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος.

Ο ιεράρχης υποδέχθηκε τον υφυπουργό στο επισκοπείο της πόλης ενώ συνοδευόταν από Βουλευτές του νομού Σερρών και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες και συζήτησε σε εγκάρδιο κλίμα ζητήματα επικαιρότητας και κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Θεολόγος αναφέρθηκε στην προσφορά της τοπικής εκκλησίας λέγοντας πως, «η  Εκκλησία μας διακονεί με πιστότητα το όραμα της ενότητος, της συνεργατικότητος και της ομοψυχίας του λαού μας μέσα από την καθαρότητα και την δυναμική της χριστιανικής μας πίστεως και αλληλεγγύης που αποτελούν θεμελιακό στοιχείο της ταυτότητος του τόπου μας και προϋπόθεση περαιτέρω προόδου και προοπτικής», τόνισε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

Παράλληλα, κ. Θεολόγος ενημέρωσε τον κ. Συρίγο για το θέμα της επιστροφής των κλαπέντων ιερών κειμηλίων της Εκκλησίας των Σερρών. «Το αίτημα της επιστροφής των εκκλησιαστικών κειμηλίων ως έργον δικαιοσύνης και ιστορικής αληθείας είναι πάντα επίκαιρο», ανέφερε με νόημα.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός αφού άκουσε με πολλή προσοχή και βαθιά κατανόηση τα λεχθέντα του ιεράρχη τον ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία καθώς και για τον γόνιμο διάλογο.         

Τέλος, ο κ. Θεολόγος προσέφερε στον κ. Συρίγο εκδόσεις της ιεράς μητρόπολης ως ευλογία και αγαθή ενθύμηση της επίσκεψης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ