Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:05

Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ

Σερρών: “Φτώχυνε η πίστη μας στο Θεό και η κοινωνία μας έχει γίνει ζούγκλα ανήμερων θηρίων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Καλαμπάκα – Αναστάσιος Βόπης Με αρχιερατικό εσπερινό τιμήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η μνήμη του πολιούχου της Καλαμπάκας αγίου Βησσαρίωνα στον ομώνυμο ιερό μητροπολιτικό ναό της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στην ακολουθία προεξήρχε ο μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγος, Λαγκαδά κ. Πλάτων, Καστορίας κ. Καλλίνικος και ο οικείος μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της τιμίας κάρας και της ιεράς εικόνας του αγίου Βησσαρίωνος έως την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου εψάλη δέηση από τους αρχιερείς και τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας, ενώ το στρατιωτικό άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών απέδιδε τις δέουσες τιμές.

Τον θείο λόγο κήρυξε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου, ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και στον θαυμαστό βίο του αγίου Βησσαρίωνα, επεσήμανε την σπουδαιότητα και την ιερή σημασία να τιμούμε τους αγίους μας.

Ακούστε ολόκληρο το κήρυγμα του μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου

«Επειδή σήμερα φτώχυνε η πίστη μας στον Θεό για αυτό η κοινωνία μας έχει γίνει ζούγκλα ανήμερων θηρίων. Οι εγωισμοί και τα πάθη έχουν κυριαρχήσει στη ζωή των ανθρώπων την οποία αγωνιζόμαστε να την μεταβάλουμε σε μια πραγματική κόλαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεολόγος.

Όπως τόνισε μάλιστα «το έναυσμα, το δίδαγμα, το κάλεσμα και την αφορμή μας τα δίνει σήμερα ο άγιος Βησσαρίων, ο οποίος μας καλεί να βαδίσουμε στα δικά του βήματα. Δεν είναι ο αγώνας αυτός χωρίς δυνατότητα πραγματοποιήσεως. Οι άγιοι διαψεύδουν εκείνους οι οποίοι λένε ότι η αγιότητα είναι ένα ανέφικτο όραμα και είναι αυτοί που μας δείχνουν πως ό,τι ο άνθρωπος θελήσει πραγματικά με τη χάρη του Θεού μπορεί να το καταφέρει», υπογράμμισε ο μητροπολίτης Σερρών.

Ο κ. Θεόκλητος με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά τους ιεράρχες για την παρουσία τους αλλά και όλους εκείνους που προσήλθαν για να τιμήσουν τον πολιούχο της επαρχίας.

Να σημειωθεί, ότι στις ακολουθίες παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σύσσωμη η αγιομετεωρίτικη πολιτεία, καθώς και πλήθος κόσμου που τιμά και ευλαβείται τον άγιο.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ